Παράθυρα /Ορίζοντας

Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου 2020

Η «Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου» επαναλαμβάνεται και φέτος μεταξύ 6ης και 8ης Νοεμβρίου 2020 στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό. Ένας θεσμός που όπως αναφέρουν οι οργανώτες : «φιλοδοξεί να προσφέρει, σε ένα ειδικά οργανωμένο πλαίσιο, ευκαιρίες στους χορογράφους που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο για να πειραματιστούν με νέες μορφές έκφρασης και να δημιουργήσουν καινούργια έργα.»

Αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί από χορογράφους οι οποίοι είναι Κύπριοι υπήκοοι ή μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, οι οποίοι διαμένουν και εργάζονται μόνιμα στην Κύπρο τα τελευταία 5 έτη. Οι αιτητές θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει προηγουμένως τουλάχιστον 1 ολοκληρωμένο έργο τους. Χορογραφίες που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας χορογράφων, και στις οποίες δεν είναι διακριτό το έργο του κάθε χορογράφου, δεν θα λαμβάνονται υπόψη. Επίσης δεν θα λαμβάνονται υπόψη έργα που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια των σπουδών των αιτητών. Τις αιτήσεις συμμετοχής (προτάσεις έργων) για κάθε διοργάνωση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου αξιολογεί τριμελής Επιτροπή Επιλογής.

Όλες οι αιτήσεις υποβάλλονται συμπληρωμένες στα ηλεκτρονικά έντυπα που βρίσκονται αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου, στη διεύθυνση www.cyprusdanceplatform.com/ .

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι 1-31 Μαΐου 2020.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Επιλογής θ’ ανακοινωθούν μέχρι τις 22 Ιουνίου 2020.

Από την Επιτροπή Επιλογής της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου θα απονέμεται το «Βραβείο Νέου Χορογράφου» σε έργο που θα ξεχωρίζει στην κατηγορία «Νέοι Χορογράφοι». Το βραβείο θα αποτελείται από χρηματικό έπαθλο (€5000), το οποίο θα χρησιμοποιείται για την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου (σε συνεργασία με τον μέντορα του χορογράφου) ώστε να μπορεί να παρουσιάζεται στην επόμενη διοργάνωση της Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου.

Σε περίπτωση που έργο το οποίο παρουσιάζεται στα πλαίσια της «Πλατφόρμας Χορογραφίας Κύπρου – 2020»  επιλεγεί για συμμετοχή ή παρουσίαση σε Φεστιβάλ Χορού στο εξωτερικό, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες θα εξετάζουν το ενδεχόμενο κάλυψης των δαπανών των αεροπορικών εισιτηρίων για τη συμμετοχή του στην εν λόγω διοργάνωση του εξωτερικού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.