Ακάμας: «Καμπανάκι» κινδύνου για κυρώσεις από ΕΕ – «Θα φανεί αν ήταν ειλικρινής ΠτΔ»

Τον κώδωνα του κινδύνου για κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο θέμα του Ακάμα έκρουσε ο Επιστημονικός Λειτουργός της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Κλείτος Παπαστυλιανού.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΜιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα, ανέφερε ότι αν δεν τροποποιηθεί το τοπικό σχέδιο θα υπάρξει περαιτέρω εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κυρώσεις ή ακόμη και υποβάθμιση της περιοχής προστασίας της Κύπρου.

Τόνισε ότι στη χθεσινή συνάντηση με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας ακούστηκαν γενικολογίες σε βαθμό που δε μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα.

Σημείωσε μάλιστα ότι η μελέτη του τμήματος πολεοδομίας δείχνει σοβαρά προβλήματα και είναι εκτός των στόχων της προβλεπόμενης διαδικασίας.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία για τα οποία ο Υπουργός Εσωτερικών φώναζε κυριολεκτικά, όπως είπε, στη Βουλή ότι δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο και τώρα είναι μέσα.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης του Νέου Χωριού Αντρέας Χριστοδούλου δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την χθεσινή συνάντηση. Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους διαβεβαίωσε ότι εκεί που δε μπορεί να γίνει ανάπτυξη γης θα δοθούν αποζημιώσεις ή θα μεταφερθεί ο συντελεστής δόμησης.

Χριστίνα Νικολάου: «Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σε ποια μεριά θα γύρει η πλάστιγγα στο θέμα του Ακάμα»

Η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σε ποια μεριά θα γύρει η πλάστιγγα στο θέμα του Ακάμα, δήλωσε η επικεφαλής του γραφείου περιβάλλοντος του ΑΚΕΛ, Χριστίνα Νικολάου.

Μιλώντας στον Άστρα, ανέφερε ότι ο Υπουργός Γεωργίας ανέφερε ότι ο πυρήνας του Ακάμα θα μείνει ανέπαφος ωστόσο δεν εξήγησε ότι οι δηλώσεις του αφορούν μόνο την κρατική δασική γη.

Η κ. Νικολάου είπε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα φανεί αν ήταν ειλικρινής στις δηλώσεις του στη σύνοδο για το κλίμα όπου δεσμεύτηκε ότι θα προστατεύσει τα δάση από τη συμπεριφορά του στο θέμα του Ακάμα.

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα συμμετέχει το Σάββατο σε διαδήλωση που γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο με σύνθημα «Αλλάξτε πολιτικές όχι το κλίμα».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei