Ακάμας: Μπαλάκι ευθυνών για τη δυστοκία στα αντισταθμιστικά

Το ΥΠΕΣ και το Τμήμα Πολεοδομίας ρίχνουν τις ευθύνες στην Περιβαλλοντική Αρχή

 

Οι αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες ρίχνουν η μία στην άλλη την ευθύνη για τη δυστοκία στην ετοιμασία των αντισταθμιστικών μέτρων για το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα.

Μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δεν επέτρεψε στον διευθυντή Πολεοδομίας να καταθέσει «συγκεκριμένη πρόταση αντισταθμιστικών μέτρων εύκολη και εφαρμόσιμη», το Υπουργείο Εσωτερικών και το Τμήμα Πολεοδομίας επέρριψαν χθες την ευθύνη στην Περιβαλλοντική Αρχή η οποία, όπως υποστηρίζουν, έθεσε αυστηρές ρυθμίσεις.

«Ο διευθυντής Πολεοδομίας κατηγορηματικά διαψεύδει την αναφορά. Ούτε εύκολα, ούτε πολύ περισσότερο έτοιμα αντισταθμιστικά μέτρα υπήρχαν και αυτό παρά το γεγονός ότι το Πολεοδομικό Συμβούλιο και το Τμήμα Πολεοδομίας κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες να επεξεργαστούν σειρά αντισταθμιστικών μέτρων. Η δυστοκία στην ετοιμασία τους προέκυψε από τις αυστηρές ρυθμίσεις που η Περιβαλλοντική Αρχή επέβαλε και οι οποίες επηρεάζουν ουσιαστικά τις αξίες της γης στην περιοχή, εξουδετερώνοντας τη δυνατότητα σύνταξης αντισταθμιστικών μέτρων, καθιστώντας την σε πολλές των περιπτώσεων νομικά ανέφικτη», αναφέρεται. Προστίθεται ότι η αναφορά για εσκεμμένη καθυστέρηση εκ μέρους της Πολεοδομικής Αρχής στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου, πόρρω απέχει από την πραγματικότητα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.