Ακάρ για Ελλάδα: Το ναυτικό και η αεροπορία μας πήρε ξεκάθαρες οδηγίες

«Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, λέγοντας ότι «το ναυτικό και η αεροπορία μας έχει πάρει ξεκάθαρες οδηγίες». Ωστόσο ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα οι δύο χώρες μπορούν να εγκαθιδρύσουν σχέσεις καλής γειτονίας.


Σε ομιλία του στην Ακαδημία Πολεμικής Αεροπορίας, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι «ορισμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα μιλούν συνεχώς κατά της Τουρκίας και  καταφεύγουν σε ψέματα για να κερδίσουν μια θέση στην εσωτερική πολιτική».

«Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε ένα βήμα πίσω ούτε στο πεδίο ούτε στο τραπέζι. Δεν υποχωρούμε ούτε χιλιοστό, ό,τι πρέπει να γίνει γι’ αυτό έχει γίνει και γίνεται. Ειδικά το Ναυτικό και η Αεροπορία μας έχουν ξεκάθαρες οδηγίες για αυτό το θέμα. Αποκλείεται να δείξουμε οποιαδήποτε κατανόηση ανεξάρτητα από το ποιος είναι πίσω από αυτούς, με την αντίληψη ‘Αν πεθάνω θα γίνω μάρτυρας, αν ζήσω θα γίνω βετεράνος’ είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που χρειάζεται», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ακόμη ότι «η Ελλάδα αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ‘κακής γειτονίας’ χωρίς ήθος, με παράνομες, αναληθείς ομιλίες και προκλήσεις».


«Θέλουμε τα πλούτη του Αιγαίου να διαμοιράζονται δίκαια στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας», είπε ο Χουλουσί Ακάρ και υποστήριξε ότι «η Ελλάδα δεν συμμορφώθηκε καν με το μνημόνιο του 1988 ότι δεν θα γίνονταν ασκήσεις στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου».

«Είμαστε σύμμαχοι με την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ και επιπλέον οι λαοί γνωρίζονται μεταξύ τους. είμαστε γείτονες. Επομένως, σε σύντομο χρονικό διάστημα μπορούμε να εγκαθιδρύουμε σχέσεις καλής γειτονίας. Μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτό. Λέμε ότι αυτό είναι υπέρ και των δύο αυτών χωρών. Αλλά κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την ένταση με βάση τους προσωπικούς τους υπολογισμούς», είπε ο Τούρκος Υπουργός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.