ΑΚΕΛ: Μετά από 10 χρόνια κοροϊδίας και εκμετάλλευσης 5000 εκπαιδευτικών ανακοίνωσαν «κατάργηση» αγοράς υπηρεσιών από εκπαιδευτικούς

Μετά από 10 χρόνια κοροϊδίας και εκμετάλλευσης 5000 περίπου εκπαιδευτικών, με πολλές ψεύτικες υποσχέσεις πριν από κάθε εκλογές, έτσι και τώρα, συνεπείς στο περιπαίξιμο των εκπαιδευτικών που εργάζονται με αγορά υπηρεσιών, ανακοίνωσαν τάχατες απόφαση για «κατάργηση» της αγοράς υπηρεσιών στην εκπαίδευση, απόφαση η οποία δεν έχει κανένα πρακτικό αποτέλεσμα, αναφέρει σε δήλωση του ο Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής Τομέα Παιδείας ΑΚΕΛ, και Βουλευτής ΑΚΕΛ, για τη λεγόμενη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας πως τελικά οι κυβερνώντες και η ηγεσία του Συναγερμού υποτιμούν πάρα πολύ τη νοημοσύνη των πολιτών και κυρίως των εκπαιδευτικών.

«Η κυβέρνηση του Συναγερμού, που επιτέλους φεύγει σε λίγες μέρες, πέρασε τον προϋπολογισμό του 2023 με δεδομένο ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται με βάση την παράνομη αγορά υπηρεσιών. Η κυβέρνηση του Συναγερμού αγνοεί εδώ και αρκετά χρόνια αποφάσεις δικαστηρίων, όλους εμάς που διαμαρτυρόμασταν και κυρίως τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Η σημερινή προεκλογική, χωρίς κανένα αντίκρισμα, εξαγγελία αναφέρει ότι στα πλαίσια του προϋπολογισμού θα ρυθμιστεί το θέμα, πράγμα προφανώς αδύνατο. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε το χρόνο για οποιαδήποτε νομοθετική ή άλλη ρύθμιση».

«Μετά που βασάνισαν και έχουν απομυζήσει για 10 χρόνια με δικές τους αποφάσεις 5000 οικογένειες, τις οποίες έχουν εξαναγκάσει με τις πολιτικές τους αποφάσεις να υποφέρουν κάτω από το καθεστώς της παράνομης αγοράς υπηρεσιών, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές προσπαθούν να εξαγοράσουν την οργή τους, να εξαγοράσουν την ψήφο τους, με ακόμα ένα ψεύτικο και άνευ αντικρίσματος προεκλογικό πυροτέχνημα. Δεν φτάνει η εκμετάλλευση και η θυματοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών για 10 χρόνια από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού, με την παράνομη αγορά υπηρεσιών που τους επέβαλαν, προφανώς τους θεωρούν και ηλίθιους από πάνω».

Προηγουμένως το ο Υπουργός παιδείας ανακοίνωσε τον τερματισμό της διαδικασίας της αγοράς υπηρεσιών σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τον υπουργό «λαμβάνοντας υπ’ όψιν αποφάσεις δικαστηρίων, τη μελέτη που διεξήχθη, τις διαβουλεύσεις με συνδικαλιστικούς φορείς και τις τοποθετήσεις από κοινοβουλευτικά κόμματα, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τερματισμό της διαδικασίας αγοράς υπηρεσιών στη βάση μιας συνολικής και συγκροτημένης μελέτης που έχει κατατεθεί για τα 14 προγράμματα στα οποία χρησιμοποιείτο η πρακτική της αγοράς υπηρεσιών».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.