ΑΚΕΛ για 18 χρόνια από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων: «Όραμα μας η επίλυση του Κυπριακού»

18 χρόνια από τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ολοκληρώνονται σήμερα 23 Απριλίου 2021, ένα γεγονός ιστορικό το οποίο έφερε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αντάμα στην ίδια τους τη χώρα μετά από 29 χρόνια διαχωρισμού.

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του τονίζει ότι τα ανοικτά οδοφράγματα, βέβαια, δεν είναι το ζητούμενο αλλά μια προσωρινή οδός επικοινωνίας.

«Όραμα μας αποτελεί η μέρα που στην πατρίδα μας θα καταργηθούν τα οδοφράγματα και όποια άλλα εμπόδια στην επικοινωνία του λαού μας τόσο επί του εδάφους όσο και στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Αυτό θα επιτευχθεί με την επίλυση του Κυπριακού η οποία θα φέρει την επανένωση του τόπου και του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ» η επισήμανση του ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τη συμπλήρωση 18 χρόνων από τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας:

Ολοκληρώνονται σήμερα 18 χρόνια από τη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λήδρα Πάλας το 2003. Ένα ιστορικό γεγονός που έφερε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους αντάμα στην ίδια τους τη χώρα μετά από 29 χρόνια διαχωρισμού.

Ένα ιστορικό γεγονός που αποδόμησε χρόνια εθνικιστικής προπαγάνδας, ένθεν κι εκείθεν της πράσινης γραμμής, για τη δυνατότητα συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων. Έκτοτε άνοιξαν οι δρόμοι για τη δημιουργία περισσότερων δεσμών μεταξύ των δύο κοινοτήτων σε διάφορα επίπεδα. Γι’ αυτό το γεγονός συνέβαλε τα μέγιστα και το επαναπροσεγγιστικό κίνημα του τόπου.

Ειδικότερα σήμερα που ισχύουν απαράδεκτοι περιορισμοί διέλευσης επιβάλλεται να υλοποιηθεί η ομαλοποίηση των διελεύσεων από τα οδοφράγματα. Ως ΑΚΕΛ αναμένουμε ότι οι πρόσφατα αναγγελθείσες δηλώσεις, περί επεξεργασίας μέτρων από τις σχετικές Δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές με αυτό το στόχο, θα αποδώσουν καρπούς σύντομα.

Τα ανοικτά οδοφράγματα, βέβαια, δεν είναι το ζητούμενο αλλά μια προσωρινή οδός επικοινωνίας. Όραμα μας αποτελεί η μέρα που στην πατρίδα μας θα καταργηθούν τα οδοφράγματα και όποια άλλα εμπόδια στην επικοινωνία του λαού μας τόσο επί του εδάφους όσο και στις συνειδήσεις των ανθρώπων. Αυτό θα επιτευχθεί με την επίλυση του Κυπριακού η οποία θα φέρει την επανένωση του τόπου και του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ..

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.