ΑΚΕΛ: 7η Δεκεμβρίου – Μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης

Η καλύτερη απόδοση τιμής σε αυτούς τους ήρωες της κυπριακής ιστορίας, είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας τόνιζει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ με αφορμή την 7η Δεκεμβρίου, μέρα επιστροφής του Μακαρίου μετα το πραξικόπημα.

Η Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

Τιμή στους υπερασπιστές της Δημοκρατίας και της Αντίστασης

Η 7η Δεκεμβρίου, μέρα επιστροφής του Προέδρου Μακαρίου στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, καθιερώθηκε ως μέρα Δημοκρατικής Αντίστασης από την Κυπριακή πολιτεία. Με αφορμή αυτή την επέτειο το ΑΚΕΛ, τιμά τους αγωνιστές της αντίστασης και της δημοκρατίας που υπερασπίστηκαν τη νομιμότητα.

Η καλύτερη απόδοση τιμής σε αυτούς τους ήρωες της κυπριακής ιστορίας, είναι η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης και η υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας. Η δικαίωση της θυσίας τους θα έρθει μέσα από την δικαίωση της Κύπρου και τον τερματισμό της κατοχής, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.

Τέλος, η κυβέρνηση καλείται να δώσει εξηγήσεις για το απαράδεκτο γεγονός ότι η επίσημη πολιτεία δεν παρέστη στις σημερινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν τη στιγμή που η κυβέρνηση Αναστασιάδη προκλητικά συμμετέχει στο τρισάγιο που πραγματοποιείται, ανήμερα 15 Ιουλίου, στους καταδρομείς που επιτέθηκαν στο Προεδρικό κατά το προδοτικό πραξικόπημα. Η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη με συνεχείς προκλητικές ενέργειες τορπιλίζει την ενότητα του λαού μας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.