Με την έναρξη της καλοκαιρινής η Κύπρος τέθηκε αντιμέτωπη με δεκάδες πυρκαγιές, οι πέντε εξ αυτών την Κυριακή 17 Μαΐου.

Τρεις εστίες φωτιάς ξέσπασαν συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Νάπας με οικίες να κινδυνεύουν.

Απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένας δασικός σταθμός στην περιοχή της Αμμόχωστου, καταγγέλλει το ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας.

Αναλυτικά:

17 Μαΐου ημέρα Κυριακή

Η θερμοκρασία στους 40 βαθμούς Κελσίου

Η Κύπρος στις φλόγες σε πέντε σημεία!

Η Αγία Νάπα στις φλόγες!Ξέσπασαν τρεις εστίες φωτιάς μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Λόγω της ζέστης και του ανέμου που επικρατούσε στην περιοχή κάηκε μεγάλη έκταση δασικής γης στα δημοτικά όρια της Αγίας Νάπας και κινδύνεψαν οικίες κάτι που αποτράπηκε λόγω της άμεσης επεμβάσης των κατοίκων της περιοχής. Υπάρχει ακόμη ανθρωπιά και οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Ζητουμε όπως άμεσα διευρευνηθουν όλες οι πιθανές αιτίες για τις πυρκαγιές στην Αγία Νάπα. Με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έγινε γνωστό ότι όλες οι φωτιες στην Αγία Νάπα όπως όλα δείχνουν ήταν αποτέλεσμα κακόβουλης ενέργειας. Ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές να εξιχνιαστεί το έγκλημα κατά του πρασίνου, κατά της ποιότητας της ζωής μας.

Επιβαλλεται επίσης να υλοποιηθούν τα σχέδια για δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού κοντά στο αστυνομικό Σταθμό της Αγίας Νάπας ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αγίας Νάπας. Αυτό διαφάνηκε πόσο αναγκαίο είναι από το χρόνο που χρειάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία να φτάσει στη περιοχή των πυρκαγιών.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονος ότι στην Επαρχία Αμμοχώστου δεν υπάρχει ούτε ένας δασικός σταθμός. Ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε ότι το 1/3 της έκτασης της Αγία Νάπα είναι Δασική γη.

Ο δασικός σταθμός στη Δεκέλεια καλύπτει μέρος της επαρχίας Λάρνακας και ολόκληρη την επαρχία Αμμοχωστου. Γί αυτές τις ανάγκες διαθέτει μόνο ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα (υδροφόρο) χωρητικότητας 600-800 λίτρων νερού. Αυτό κρίνεται απαράδεκτο,αν σκεφτεί κάποιος ότι ένα ντεπόζιτο μιας κατοικίας έχει χωρητικότητα 1,000-2,000 λίτρα νερού.

Επίσης ζητούμε όπως άμεσα αποκατασταθούν όλες οι αντιπυρικές ζώνες που βρίσκονται εντός των Δημοτικών Ορίων του Δήμου μας.

Ζητούμε από το Δήμο Αγίας Νάπας όπως προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και μόλις είναι δυνατόν να δεντροφυτευτεί ξανά η περιοχή.

Σαν ΑΚΕΛ Αγίας Νάπας είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια χρειαστεί, καθώς και στη δεντροφύτευση της καμένης περιοχής!