Η Κυβέρνηση έχει την πολιτική βούληση για απομάκρυνση των πετρελαιοδεξαμενών διερωτάται με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ Λάρνακας

«Η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη εκδίδει διατάγματα για την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και του υγραερίου και συνεχώς τα ανανεώνει.

Μοιάζουν αυτά τα διατάγματα με ακάλυπτες επιταγές. Ο εμπαιγμός έναντι της Λάρνακας από τους κυβερνώντες συνεχίζεται απροκάλυπτα. Μετά από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας το Φλεβάρη του 2017,  η Κυβέρνηση συναίνεσε στον καθορισμό οδικού χάρτη με αυστηρές διαδικασίες παρακολούθησης και υλοποίησης των χρονοδιαγραμμάτων. Τίποτα δεν έγινε.
 
Το ΑΚΕΛ Λάρνακας στηρίζει την πρόσφατη απόφαση του Δήμου και της Επιτροπής Ανάπτυξης για την πραγματοποίηση Πανδημοτικής συγκέντρωσης την 1η  Μαρτίου για ενημέρωση των δημοτών αναφορικά με τα αδιέξοδα που προκαλούνται στο ζήτημα.
 
Η απομάκρυνση δεν αφορά μόνο την οικονομική ανάπτυξη και ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, αλλά πρώτιστα αφορά την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων. Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί θα πρέπει επιτέλους να υλοποιηθούν.
 
Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να στηρίζει και να συμμετέχει στους αγώνες των Λαρνακέων για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου.»