ΑΚΕΛ: Ακατανόητη η δήλωση Σαββίδη για Γεν. Ελεγκτή


Ως άτοπη και αδόκιμη χαρακτηρίζει την παρεμπόδιση της Κυβέρνησης και του Γεν. Εισαγγελλέα και πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργου Σαββίδη, το ΑΚΕΛ για να τονίσει πως είναι ακατανόητη η δήλωση του δεύτερου με την οποία καλεί σε τάξη τον Γεν. Ελεγκτή του κράτους.

Διαβάστε επίσης:

«Τραβάει το αυτί» στον Γεν. Ελεγκτή ο Γεν. Εισαγγελέας

Καταπέλτης η Ελ. Υπηρεσία: Ομαδική πολιτογράφηση από το Υπουργικό κατά «χάριν»

«Μας είναι ακατανόητη η δήλωση με την οποία ο Γενικός Εισαγγελέας καλεί σε τάξη τον Γενικό Ελεγκτή. Τόσο ο Γ. Εισαγγελέας όσο και ο Γ. Ελεγκτής είναι διορισμένοι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και εξουσίες που καθορίζονται στο Σύνταγμα. Το να καλεί ο Γ. Εισαγγελέας τον Γ. Ελεγκτή σε τάξη είναι το λιγότερο άτοπο και αδόκιμο».

«Όπως, επίσης, είναι άτοπο και αδόκιμο η κυβέρνηση, μαζί και ο Γ. Εισαγγελέας, να εμποδίζουν την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους να ασκήσει τις αρμοδιότητές της και να ερευνήσει ενδεχόμενη διασπάθιση δημόσιου χρήματος ή διαφυγόντα έσοδα.  Αυτό είναι που άρχισε να κάνει ο Γ. Ελεγκτής σε σχέση με τα «χρυσά» διαβατήρια και τον εμποδίζει η κυβέρνηση φοβούμενη τα ευρήματα της έρευνας».

«Ολοένα και περισσότερο μας δημιουργείται η εντύπωση ότι η συνεχής επίκληση της ερευνητικής επιτροπής που διόρισε ο Γ. Εισαγγελέας με δεδομένη την εμπλοκή του Υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο κατά προτεραιότητα πρέπει να ερευνηθεί αφού αυτό είναι που έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις για τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, λειτουργεί ως άλλοθι για να εμποδιστεί οποιαδήποτε άλλη έρευνα ή έλεγχος».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο νυν Γεν. Εισαγγελέας συμμετείχε στο Υπουργικό υπό την ιδιότητα του σαν Υπουργός και συμμετείχε στη λήψη αποφάσεων. Ο Γενικός ελεγκτής με ανακοίνωση του σήμερα αποκάλυψε ότι, μετά τον Υπ. Εσωτερικών, τώρα και το Υπουργικό συμβούλιο αρνήθηκε να του παραχωρήσει στοιχεία για την πολιτογράφηση επενδυτών του καζίνο κατα «χάριν» του υπουργικού.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News