ΑΚΕΛ: Άκρως προκλητικές οι δηλώσεις Τατάρ – Η εκλογή Μαυρογιάννη μπορεί να δώσει ελπίδα

«Για πολλοστή φορά ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ προέβη σε άκρως προκλητικές δηλώσεις οι οποίες προβληματίζουν κάθε Κύπριο που οραματίζεται ένα κοινό μέλλον σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα», τονίζει μέσω σχετικής ανακοίνωσης, το ΑΚΕΛ.

Σημειώνεται επίσης ότι η εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη μπορεί να δώσει ελπίδα στο Κυπριακό.

Αναλυτικά:

«Το παρατεταμένο αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το Κυπριακό μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά αξιοποιείται ως άλλοθι για το ντελίριο αδιαλλαξίας της Τουρκίας και του Τατάρ. Η ωμή απειλή ότι η Τουρκία «εντός μίας ώρας μπορεί να στείλει πρόσθετες στρατιωτικές ενισχύσεις στην Κύπρο», οι δηλώσεις για περαιτέρω παραβιάσεις του στάτους κβο στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων και η επαναλαμβανόμενη αμφισβήτηση του συμφωνημένου πλαισίου λύσης αποτελούν καταστροφικές παρενέργειες που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Δυστυχώς, όλα όσα τεκταίνονται συνηγορούν στο ότι ενόσω η παθητική παρέλευση του χρόνου συνεχίζεται και δεν επαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις τα σύννεφα της οριστικής διχοτόμησης θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται. Είναι επιτακτική ανάγκη να αναληφθούν ουσιαστικές και έμπρακτες πρωτοβουλίες για να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία της ελληνοκυπριακής πλευράς και να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν μείνει.

Πώς όμως θα μπορούσε να ανακτηθεί η χαμένη αξιοπιστία μας διεθνώς και έναντι της τουρκοκυπριακής κοινότητας ενόσω αυτοί που φέρουν την ευθύνη για τις παλινδρομήσεις, τους κάκιστους χειρισμούς και την αμφισβήτηση των συγκλίσεων παραμένουν στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας;

Μία είναι η επιλογή που μπορεί να δώσει προοπτική στην ελπίδα για λύση του Κυπριακού. Και αυτή δεν είναι άλλη από την εκλογή του Ανδρέα Μαυρογιάννη στο ύψιστο αξίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, που ξεκάθαρα δηλώνουν συνδιαμορφωτές και συνεχιστές της έκδηλα αποτυχημένης πολιτικής Αναστασιάδη, δεν συνιστούν επιλογή ικανή να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την εφιαλτική πραγματικότητα που ζούμε σήμερα».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy