ΑΚΕΛ: Αλλεπάλληλες οι διαψεύσεις της κυβέρνησης – Πραγματικότητα είναι ότι το ενεργειακό πρόγραμμα δεν προχωρά

Η πραγματικότητα είναι ότι το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου δεν προχωρά, σημειώνει το ΑΚΕΛ, δια του εκπροσώπου Τύπου, Στέφανου Στεφάνου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΚΕΛ για Κυπριακό: «Επικρατεί προβληματισμός στα Ηνωμένα Έθνη – Ο ΠτΔ να πείσει στην πράξη για ΔΔΟ

Ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι η κυβέρνηση καλλιεργεί παραπλανητικές εικόνες και δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο, ενώ την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι οι κυβερνητικές δεσμεύσεις έχουν γίνει αέρας.

Αναλυτικά:

Παρά το γεγονός ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το φυσικό αέριο έχουν διαψευστεί αλλεπάλληλες φορές, αυτή συνεχίζει να καλλιεργεί παραπλανητικές εικόνες και να δημιουργεί φρούδες ελπίδες στον κόσμο.

«Συνεχίζεται κανονικά το ενεργειακό πρόγραμμα», δηλώνει η κυβέρνηση όταν γνωρίζει ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

«Σε πέντε χρόνια θα έχουμε έσοδα από το ΦΑ», δηλώνει η αρμόδια υπουργός όταν τα ίδια δήλωνε η κυβέρνηση και πριν πέντε χρόνια.

Σημειώνουμε ότι τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση δήλωνε ότι μεταξύ 2018 – 2020 θα έχουμε τα πρώτα έσοδα από την πώληση κυπριακού αερίου. Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις έγιναν αέρας….

Η πραγματικότητα είναι ότι το ενεργειακό πρόγραμμα δεν προχωρά για τρεις βασικούς λόγους:

  1. Εξαιτίας των λανθασμένων σχεδιασμών της κυβέρνησης
  2. Εξαιτίας των διεθνών ενεργειακών εξελίξεων
  3. Εξαιτίας των προκλήσεων της Τουρκίας. Σ’ αυτό πλείστες τόσες φορές δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ ότι χωρίς λύση στο Κυπριακό θα βρίσκουμε συνεχώς μπροστά μας την Τουρκία να προκαλεί και να απειλεί.