ΑΚΕΛ: Άμεση ανάγκη να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσειςΠεριοδεία Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Λουκαΐδη, στην επαρχία Λάρνακας

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας, με επικεφαλής τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο, Γιώργο Λουκαΐδη, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Δήμο Λευκάρων και την κοινότητα Κόρνου για την επιτόπια εξέταση προβλημάτων. Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν, επίσης, ο βουλευτής Ανδρέας Πασιουρτίδης και το μέλος της Επαρχιακής Επιτροπής ΑΚΕΛ Λάρνακας, Ρένος Γεωργίου.

Οι καταστηματάρχες στο Δήμων Λευκάρων εξέφρασαν τις έντονες ανησυχίες τους για το μέλλον των επιχειρήσεων τους, αφού η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού και η αναμενόμενη κατακόρυφη μείωση του τουρισμού, τους οδηγεί στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής. Η απώλεια των εισοδημάτων τους σε συνδυασμό με το κόστος των ενοικίων και των άλλων υποχρεώσεων τους, καθιστούν περισσότερο από αναγκαία την ουσιαστική στήριξη της πολιτείας, ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις δύσκολες αυτές συνθήκες.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε προς αυτή την κατεύθυνση από την αρχή της πανδημίας για την στήριξη των μικρών επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτούμενων. Τόσο για την κάλυψη των εργαζομένων στο πλαίσιο των προγραμμάτων του Υπουργείου Εργασίας, την επιδότηση των ενοικίων, αλλά και την πρωτοβουλία για την ψήφιση αρχικά και την παράταση στην συνέχεια της προσωρινής απαγόρευσης των εξώσεων, η οποία ψηφίστηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επανέλαβε την ανάγκη άμεσα να στηριχθούν οι μικρές επιχειρήσεις με ένα συνολικό κονδύλι τουλάχιστον €250 εκ., ποσό ισοδύναμο της πρόνοιας του αρχικού νομοσχεδίου για τις κρατικές εγγυήσεις, αφού το προτεινόμενο -εκ μέρους της Κυβέρνησης- ποσό των €100εκ. κρίνεται ανεπαρκές για την ουσιαστική στήριξη. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να απασχολήσει την Κυβέρνηση και η λήψη πρόσθετων εξειδικευμένων μέτρων για την στήριξη των αμιγώς τουριστικών περιοχών ανά το παγκύπριο, οι οποίες αναμένεται να πληγούν περισσότερο από την απώλεια εσόδων λόγω της μείωσης του τουρισμού.

Ακολούθως, η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον Κοινοτάρχη Κόρνου και τον Πρόεδρο της Συνεργατικής Εταιρείας Αγγειοπλαστών Κόρνου, όπου και έτυχε ενημέρωσης για τη λειτουργία του αγγειοπλαστείου, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ανάδειξη και αναβάθμισή του, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Το ΑΚΕΛ κατέθεσε την ετοιμότητά του να συμβάλει αυτών των προσπαθειών και θα βρίσκεται στη διάθεση της Κοινότητας για τις όποιες ενέργειες κριθούν αναγκαίες.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον Περιφερειακό Δασικό Σταθμό Κόρνου. Σε ξεχωριστές συναντήσεις με το προσωπικό, αλλά και την διοίκηση του Δασικού Σταθμού, το ΑΚΕΛ εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του για το δύσκολο έργο που επιτελείται, ενώ έτυχε ενημέρωσης σε σχέση με τα προβλήματα που παρουσιάζονται και τα οποία αφορούν στην υποστελέχωση, σε επιμέρους εργασιακά ζητήματα αλλά και στην ανάγκη επέκτασης της δασοπυροσβεστικής περιόδου, θέματα για τα οποία θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και διαβήματα προς την εκτελεστική εξουσία με σκοπό την επίλυσή τους.
Επιπρόσθετα, το ΑΚΕΛ ζήτησε και έλαβε ενημέρωση για το βαθμό υλοποίησης των συστάσεων της ομάδας εμπειρογνωμόνων που συστάθηκε μετά την καταστροφική πυρκαγιά στη Σολιά. Για το εν λόγω θέμα, το ΑΚΕΛ θα ζητήσει πρόσθετη ενημέρωση μέσω των προβλεπόμενων κοινοβουλευτικών διαδικασιών.