ΑΚΕΛ: Αναγκαία η ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


«Το ΑΚΕΛ από τον περασμένο χρόνο προειδοποιούσε ότι η Μονάδα Ολοκληρωμένων Εγκαταστάσεων Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Κόσιης βρισκόταν στα όρια του, ως προς τις ποσότητες αποβλήτων που θα μπορούσε να δεχτεί. Αυτό είχε επιβεβαιωθεί και σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε το ΑΚΕΛ τον περασμένο Οκτώβριο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Μετά από έξι μήνες φαίνεται να το αντιλήφθηκε και η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Τα αποσπασματικά μέτρα που προτείνονται σίγουρα δεν θα επιλύσουν μακροχρόνια τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας», προστίθεται.

Όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, «η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού για τη διαχείριση αποβλήτων, με μαθηματική ακρίβεια μάς οδηγεί σε πρακτικές του παρελθόντος όπως η ταφή στερεών απορριμμάτων και η μετατροπή των μονάδων σε ανεξέλεγκτους σκυβαλότοπους. Πρακτική, η οποία είναι παράνομη και περιβαλλοντικά επιβλαβής».

«Όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε σχεδιασμό σύγχρονων μονάδων, με ολοκληρωμένα συστήματα διαλογής αλλά και αξιοποίησης του οργανικού υλικού για παραγωγή ενέργειας. Μονάδες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του κόσμου, ο οποίος πληρώνει το τίμημα της αδιαφορίας της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.