ΑΚΕΛ: Αναγκαία η στήριξη υπερχρεωμένων νοικοκυριών και επιχειρήσεων λόγω αύξησης επιτοκίων

Η δεύτερη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ -και μάλιστα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα- έρχεται με μεγάλο κόστος για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Όχι μόνο διότι αυξάνει το κόστος εξυπηρέτησης των υφιστάμενων δανείων αλλά διότι κάνει ακόμα πιο δύσκολη την πιθανή χρηματοδότηση τους στο μέλλον, σε μια περίοδο που οι οικονομικές δυσκολίες γιγαντώνονται, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το μέλος του Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας, Χ. Πολυκάρπου

Στην Κύπρο, με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μια τέτοια απόφαση δημιουργεί την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από την κυβέρνηση για στήριξης τους, τονίζει.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις ν’ αρνείται την πραγματικότητα. Οφείλει να λάβει μέτρα, την ώρα που οι τσέπες της κοινωνίας αδειάζουν αλλά τα ταμεία του Κράτους και τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας γεμίζουν με απροσδόκητα έσοδα. Έχει υποχρέωση να τερματίσει τους δογματισμούς για να ανακουφίσει την κοινωνία από την ακρίβεια, αποσύροντας τις αναφορές στο Ανώτατο στις σχετικές προτάσεις νόμου.

Δεν αναμένουμε από αυτή την κυβέρνηση να γίνει σε μια νύκτα προασπιστής της κοινωνίας. Απαιτούμε όμως να αποκτήσει λογική, για να διαφυλάξει το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.