ΑΚΕΛ: Aνάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής

Την Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, στην παρουσία της βουλευτή Ευανθίας Σάββα και του επικεφαλής του Γραφείου Πολεοδομικού Σχεδιασμού Κ.Ε. ΑΚΕΛ Λάμπρου Λάμπρου, συναντήθηκαν με το Κίνημα κατά των ψηλών ενοικίων.

Ο κ. Λευτέρης Γεωργίου από μέρους του Κινήματος ενημέρωσε για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, ιδιαίτερα στη Λεμεσό, λόγω της υπερβολικής αύξησης των ενοικίων.

Το πρόβλημα λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, με τα ενοίκια να ανεβαίνουν κατακόρυφα, όχι μόνο στην πόλη της Λεμεσού, αλλά και στους περιφερειακούς Δήμους και Κοινότητες, καθιστώντας απαγορευτική την ενοικίαση στέγης στους χαμηλά αμειβόμενους και στα νέα ζευγάρια. Αύξηση την οποία δεν μπορούν να καλύψουν οι ενοικιαστές με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα, με αποτέλεσμα υπόκεινται σε έξωση.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί πολλές οικογένειες στο δρόμο και έχει ήδη μετατρέψει κάποιους συμπολίτες μας σε άστεγους.

Η σημαντική αύξηση στις τιμές των ενοικίων και τα προβλήματα που δημιουργούνται, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την κυβερνητική πολιτική. Πρώτα σε ότι αφορά το οικονομικό μοντέλο που εφαρμόζει, ιδιαίτερα σε σχέση με την παραχώρηση υπηκοοτήτων. Δεύτερο, εξαιτίας της ανυπαρξίας ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τα νέα ζευγάρια.

Ο Γ. Λουκαΐδης, εξέφρασε εκ μέρους του ΑΚΕΛ την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος προς τις ευάλωτες ομάδες των συμπολιτών μας, που ταλανίζονται από τις υπερβολικές αυξήσεις των ενοικίων. Ανέφερε, ότι το ΑΚΕΛ, εδώ και καιρό έχει εντοπίσει το πρόβλημα, διεκδικώντας τη λήψη μέτρων άμεσης αντιμετώπισής του, τόσο από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όσο και γενικότερα από το κράτος, με σκοπό την δημιουργία αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης στους πολίτες του τόπου μας.

Ταυτόχρονα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα εγγράψει προς συζήτηση στη Βουλή αυτεπάγγελτα, θέμα για τα υπερβολικά ψηλά ενοίκια, την ανάγκη διαμόρφωσης ενιαίας στεγαστικής πολιτικής και λήψης μέτρων άμεσης αντιμετώπισης του ανθρωπιστικού αυτού ζητήματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.