ΑΚΕΛ: Αναμένει εφαρμογή προτάσεών του για αξιοποίηση €1,4 δις από την ΕΕ

Το ΑΚΕΛ απέστειλε και σχετική επιστολή στον Γ.Δ του Υπουργικού Συμβουλίου 

Το ΑΚΕΛ αναμένει από την κυβέρνηση ότι θα λάβει υπόψιν και θα εφαρμοστούν προτάσεις που έχει καταθέσει προς την κυβέρνηση για την αξιοποίηση τoυ χρηματοδοτικού εργαλείου στήριξης της οικονομίας ύψους €1,4 δις από την ΕΕ.

Στο πλαίσιο της χθεσινής διάσκεψης Τύπου για την Οικονομία τόσο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όσο και ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του κόμματος, Χάρης Πολυκάρπου, υπενθύμισαν την επιστολή που απέστειλε ο ΓΓ του κόμματος στον γ.δ. του Υπουργικού Συμβουλίου για την αξιοποίηση αυτού του έκτακτου χρηματοδοτικού εργαλείου εξυπηρετώντας συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι η ευρεία στήριξη οικονομικών κλάδων και επαγγελματικών ομάδων ή και ο σχεδιασμός ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για την Κυπριακή Οικονομία.

Οι βασικοί άξονες πολιτικής στους οποίους μπορεί να κινηθεί και να καλύψει αυτό το πακέτο βοήθειας εξυπηρετούν: *τη διαφάνεια της ισομερούς διάθεσης των κονδυλίων σε ΜμΕ έτσι ώστε να υπάρχει ισότιμη πρόσβαση *την ανεξάρτητη και βελτιωμένη διαχείριση μακριά από φαινόμενα διεύρυνσης *αναβάθμιση δημόσιας υγείας και δημοσίων νοσηλευτηρίων *διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών για στήριξη ευάλωτων ομάδων *ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων *ψηφιοποίηση της Δημόσιας Υπηρεσίας *κατάρτιση των εργαζομένων και του πληθυσμού στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού *αξιοποίηση πόρων για το σχεδιασμό ολοκληρωμένης στεγαστικής πολιτικής από το κράτος *ζητήματα που σχετίζονται με την Πράσινη Οικονομία και το κλίμα κ.α.

«Αναμένουμε να δούμε αυτές τις προτάσεις να εφαρμόζονται στο πλαίσιο, το οποίο οφείλει να καταθέσει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Νίκη Κουλέρμου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.