ΑΚΕΛ: Άνθρακας ο θησαυρός από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη για το θέμα των εκποιήσεων

Παρά τις δεσμεύσεις και τις δημόσιες εξαγγελίες, άνθρακας ο θησαυρός από την Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη για το θέμα των εκποιήσεων, αναφέρει σε  Γραπτή Δήλωση του το μέλος του  Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ & Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου.

Η ανακοίνωση:

Άνθρακας ο θησαυρός από την Κυβέρνηση Ν. Χριστοδουλίδη. Παρά τις δεσμεύσεις και τις δημόσιες εξαγγελίες του Υπουργού Οικονομικών για το θέμα των εκποιήσεων η χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών έδειξε ότι η Κυβέρνηση ούτε πρόταση είχε ούτε τη βούληση για ν’ αντιμετωπίσει μια σειρά προβλημάτων που άφησε προίκα η προηγούμενη κυβέρνηση.

Συνάμα επιβεβαίωσε ότι κινείται στην ίδια γραμμή πλεύσης με την κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού αφού δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν επιθυμεί ουσιαστικές αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Απέρριψε σχεδόν όλες τις εισηγήσεις που κατατέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών, παραδέχθηκε ότι το περιλάλητο Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης» αντιμετωπίζει προβλήματα έγκρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επανέλαβε ότι ακόμα δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει με τις αλλαγές που αφορούν την ειδική δικαιοδοσία των δικαστηρίων.

Ως θετική κρίνουμε την καταρχήν στήριξη που έτυχε η πρόταση του ΑΚΕΛ ώστε στις περιπτώσεις εθελοντικής ανταλλαγής υποθήκης έναντι χρέους ως αξία του ακινήτου να καθορίζεται η αγοραία αξία. Την ίδια ώρα όμως επιμένουμε για την ανάγκη υιοθέτησης ενός ολοκληρωμένου πλαισίου προστασία των δανειοληπτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Θεωρούμε αναγκαία την αποκατάσταση της απρόσκοπτης πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, τη δημιουργία αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής για τη στέγη, που να περιλαμβάνει και τη διάσταση των εκποιήσεων, αλλά και τη βελτίωση της εποπτείας, όχι μόνο των τραπεζών, αλλά και των εταιρειών διαχείρισης δανείων ή εξαγοράς πιστώσεων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy