ΑΚΕΛ: Aπάνθρωπη και ετσιθελική η απόφαση του ΥΠΠ σε βάρος καθηγητών των Μουσικών Σχολείων

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του τοποθετείται για τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος καθηγητών των Μουσικών Σχολείων

«Με μια  πρωτοφανή απόφασή  του το Υπουργείο Παιδείας απέκλεισε αριθμό καθηγητών που εργάζονται για χρόνια (από την ίδρυσή τους) στα Μουσικά Σχολεία, από την επαναδιεκδίκηση  διορισμού τους» τονίζει το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του.

«Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του Υπουργείου αφορά καθηγητές/μαέστρους χορωδίας και καθηγητές παραδοσιακής μουσικής. Να σημειωθεί ότι οι πλείστοι από αυτούς κατέχουν μεταπτυχιακά διπλώματα και διδακτορικούς τίτλους στον κλάδο τους και οι οποίοι προσέφεραν  τα μέγιστα στην καταξίωση του θεσμού των Μουσικών  Σχολείων ενώ συνέβαλαν στη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών σε ευρωπαϊκά και άλλα φεστιβάλ» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που χαρακτηρίζει την συμπεριφορά του αρμόδιου Υπουργείου απάνθρωπη και ετσιθελική.

Το ΑΚΕΛ, καλεί τον Υπουργό  Παιδείας όπως χωρίς χρονοτριβή αποσύρει την σχετική απόφασή του επιτρέποντας στους καθηγητές και μαέστρους  να επαναδιεκδικήσουν θέση στα μουσικά σχολεία.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«Με μια  πρωτοφανή απόφασή  του το Υπουργείο Παιδείας απέκλεισε αριθμό καθηγητών που εργάζονται για χρόνια (από την ίδρυσή τους) στα Μουσικά Σχολεία, από την επαναδιεκδίκηση  διορισμού τους. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση του Υπουργείου αφορά καθηγητές/μαέστρους χορωδίας και καθηγητές παραδοσιακής μουσικής. Να σημειωθεί ότι οι πλείστοι από αυτούς κατέχουν μεταπτυχιακά διπλώματα και διδακτορικούς τίτλους στον κλάδο τους και οι οποίοι προσέφεραν  τα μέγιστα στην καταξίωση του θεσμού των Μουσικών  Σχολείων ενώ συνέβαλαν στη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών σε ευρωπαϊκά και άλλα φεστιβάλ.

Η συμπεριφορά του αρμόδιου Υπουργείου έναντι εκπαιδευτικών που υπηρέτησαν με ζήλο και αφοσίωση την Παιδεία μας είναι και απάνθρωπη και ετσιθελική. Η απόλυση των καθηγητών των μουσικών σχολείων έγινε χωρίς καμία προειδοποίηση στέλνοντας στην ανεργία εργαζόμενους οικογενειάρχες. Η νέα αυτή πρόκληση θα  έχει περαιτέρω αρνητικές συνέπειες στην πορεία του θεσμού των Μουσικών Σχολείων, αφού προηγήθηκε η  μείωση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος χορωδιακής διεύθυνσης, από δύο  σε μία ώρα  την εβδομάδα.

Η απόφαση  αυτή έρχεται ως συνέχεια της άρνησης του Υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει την απόφαση του δικαστηρίου το οποίο  θεωρεί άκυρη τη μετατροπή του εργασιακού καθεστώτος των εν λόγω καθηγητών  σε καθεστώς αγοράς υπηρεσιών. Άρνηση που οδήγησε σε συνεχείς και έντονους αγώνες των συντεχνιών και των καθηγητών των Μουσικών Σχολείων.  Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση θέλει αυτό το καθεστώς εργοδότησης γιατί θεωρεί τους καθηγητές αυτούς ως αναλώσιμο προϊόν το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να  αντικαθιστά.

Το ΑΚΕΛ, καλεί τον Υπουργό  Παιδείας όπως χωρίς χρονοτριβή αποσύρει την σχετική απόφασή του επιτρέποντας στους καθηγητές και μαέστρους  να επαναδιεκδικήσουν θέση στα μουσικά σχολεία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.