ΑΚΕΛ: Πολλά «θα» απο τον Υπουργό Παιδείας για τα προβλήματα στην εκπαίδευση λόγω Πανδημίας

Το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τρόπους για να παρακαθίσουν στις παγκύπριες εξετάσεις για εισαγωγή στα πανεπιστήμια της Κύπρου και της Ελλάδας, των παιδιών τα οποία θα προσβληθούν από κορονοϊό ή θα είναι στενές επαφές.

Ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, δήλωσε ότι αποκλείεται εκ προοιμίου και με βάση τις νομοθεσίες, η διεξαγωγή διαδικτυακά των εξετάσεων. Θα αναζητηθούν είπε, άλλοι τρόποι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Υγείας.

Σημείωσε ότι την περασμένη χρονιά, υπήρχε μόνο μία περίπτωση παιδιού με κορονοϊό, ο οποίος εξετάστηκε μόνος του, στο σπίτι του.

Ο Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε ότι η Κύπρος βρίσκεται μεταξύ δεύτερης και τρίτης θέσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις καλύτερες επιδόσεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην εκπαίδευση.

Μεγάλο όπλο είπε, είναι τα ράπιτ τέστ, σε ένα πληθυσμό 120 χιλιάδων, εκπαιδευτικών, μαθητών και άλλους προσωπικού στα σχολεία. Σημείωσε ότι τα κρούσματα στα σχολεία και οι στενές επαφές είναι στο μισό σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό. Η κατάσταση τόνισε είναι διαχειρίσιμη.

Αντί απαντήσεων στα πολλά ερωτήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εκπαίδευση λόγω πανδημίας, το μόνο που κατάφερε να πει ο Υπουργός ενώπιον της Επιτροπής ήταν πολλά “ΘΑ”, τόνισε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς.

Δυστυχώς πρόσθεσε, τα προβλήματα και οι προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται και δεν λύνονται και μετά από ένα χρόνο, το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να είχε κάνει τους σχεδιασμούς και να ήταν έτοιμο και όχι λίγες βδομάδες πριν το κλείσιμο των σχολείων ακόμη να ψάχνεται.

Το ΑΚΕΛ, είπε, κάλεσε για πολλοστή φορά το Υπουργείο Παιδείας να σταματήσει να αυτοσχεδιάζει και να αντιμετωπίσει τα ζητήματα σε μία παιδαγωγική και επιστημονική βάση.

 

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.