Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ μέσω του εκπροσώπου του, Στ. Στεφάνου σε σχέση με την αντιμετώπιση του κόμματος από το κεντρικό δελτίο του ΡΙΚ, κάνοντας λόγο για «μεροληπτική και μη αντικειμενική στάση του ΡΙΚ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων»

«Μετά και το ψεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, το ΑΚΕΛ εγείρει ξανά την απαράδεκτη και αντιδεοντολογική στάση του ΡΙΚ σε σχέση με την προβολή των θέσεων και δράσεων της αντιπολίτευσης και δη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης»., αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

«Συγκεκριμένα χθες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, διάρκειας 1 ώρας και είκοσι λεπτών περίπου αγνοήθηκαν παντελώς οι δηλώσεις του ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ με τις προτάσεις του Κόμματος για επίλυση προβλημάτων που παρουσιάζονται στην Παιδεία, η δήλωση του για την πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης από το ΑΚΕΛ προς το Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για δηλώσεις του Προέδρου».

«Αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά έχει ενταθεί με κραυγαλέο τρόπο την τελευταία περίοδο, με πρόσχημα προφανώς την πανδημία.
Η συστηματική δυσμενής μεταχείριση της αντιπολίτευσης και δη του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης από το ΡΙΚ, σε συνδυασμό με μία δυσανάλογα μεγάλη και εξωραϊστική παρουσίαση της κυβέρνησης αντιβαίνει με την αποστολή και το χαρακτήρα του ΡΙΚ.
Και για αυτό καταγγέλλουμε δημόσια το ΡΙΚ».

«Το ΡΙΚ είναι κρατικό και όχι κυβερνητικό κανάλι. Ως Ίδρυμα που λειτουργεί με δημόσιο χρήμα, δηλαδή με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών, και που έχει ως αποστολή την ολόπλευρη ενημέρωση των πολιτών, έχει υποχρέωση να προβάλλει ισορροπημένα όλες τις πολιτικές θέσεις, ώστε οι ίδιοι πολίτες να μπορούν να τις κρίνουν.
Για την απαράδεκτη στάση του ΡΙΚ, το ΑΚΕΛ αποστέλλει σχετική επιστολή προς το Δ.Σ. και τη Διεύθυνση του Ιδρύματος».