Από τις σημερινές αποκαλύψεις του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον της Επιτροπής, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι η κακοδιαχείριση της κυβέρνηση οδήγησε το συνεργατισμό στο κλείσιμο, σχολίασε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σημείωσε ότι δικαίως ο ελεγκτής ανησυχεί για το τι θα γίνει με τα περιουσιακά στοιχεία του συνεργατισμού, τα οποία παρέμειναν στη διαχείριση του κράτους, εγείροντας για το λόγο αυτό σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση για τις προθέσεις της για το μέλλων αυτών των στοιχείων.

Τις ίδιες ανησυχίες του Γενικού Ελεγκτή έχει και το ΑΚΕΛ, το οποίο δεν έλαβε ποτέ απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε προς την Κυβέρνηση, είπε ο κ. Στεφάνου, σημειώνοντας ότι οι Κυβερνώντες θέλουν να δημιουργήσουν ένα γκρίζο τοπίο, το οποίο θέλουν να χρησιμοποιήσουν για να ξεπουλήσουν και τα περιουσιακά στοιχεία του συνεργατισμού σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Οι αποκαλύψεις του Γ. Ελεγκτή, πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση όταν θέλει να παρανομήσει δε ζητά γνωματεύσεις από τους αρμόδιους θεσμούς και δια της σιωπής προσπαθεί να νομιμοποιήσουν τις παρανομίες της.

Γι’ αυτούς τους λόγους, κατέληξε, η Κύπρος κατρακυλά στους δείκτες διαφθοράς και μένει εκτεθειμένη διεθνώς.