ΑΚΕΛ: Από το 2015 καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την ειδική ενιαία εκπαίδευση – Καλούμε το ΥΠΠ να τις υιοθετήσει

Sad Boy HD Desktop Background

Με δήλωση του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε., Χρίστου Χριστοφίδη,  το ΑΚΕΛ τοποθετείται για τον εκσυγχρονισμό της ειδικής εκπαίδευσης με αφορμή το περιστατικό με τη 13χρονη μαθήτρια με σύνδρομο down.

Αναλυτικά:

Το περιστατικό με τη 13χρονη μαθήτρια με σύνδρομο down αναδεικνύει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά στην ειδική εκπαίδευση στα σχολεία μας. Η ορθή πολιτική της ένταξης των παιδιών με αναπηρία καρκινοβατεί τα τελευταία χρόνια, κάτω από το βάρος των ελλείψεων, των κενών αλλά και ξεπερασμένων αντιλήψεων που υπάρχουν στη νομοθεσία και όχι μόνο. Εδώ και έξι χρόνια η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού δεν έχει κάνει πρακτικά τίποτε για τον εκσυγχρονισμό της ειδικής ενιαίας εκπαίδευσης στον τόπο μας. Δεν έχει κάνει κάτι για να πετύχουμε τον κορυφαίο στόχο της ομαλής ένταξης των παιδιών με αναπηρία στην ενιαία εκπαίδευση.

Από το 2015 ως ΑΚΕΛ καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την ειδική ενιαία εκπαίδευση. Μας λένε συνεχώς ότι οι προτάσεις αυτές θα αξιοποιηθούν, δεν βλέπουμε όμως κανένα πρακτικό βήμα προς τα μπρος με εξαίρεση ίσως την προσπάθεια για την διαμόρφωση ενός νέου νομοθετικού πλαισίου.

Με βάση πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας για το συγκεκριμένο περιστατικό, το σχολείο ζήτησε γραπτές οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας για το πώς θα χειριζόταν τον περιστατικό χωρίς όμως να πάρει οποιαδήποτε απάντηση. Είναι και αυτό ενδεικτικό της ανυπαρξίας συγκροτημένης πολιτικής αλλά και καθοδήγησης από το αρμόδιο υπουργείο προς τα σχολεία μας.

Για να μην υπάρξουν άλλα παιδιά μας θύματα των κενών του εκπαιδευτικού συστήματος και της ανυπαρξίας συγκροτημένης πολιτικής, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ασχοληθεί επισταμένα με την ειδική ενιαία εκπαίδευση αλλά και να προχωρήσει σε πρακτικές ενέργειες εκσυγχρονισμού. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να υιοθετήσει τις ολοκληρωμένες προτάσεις που του έχει καταθέσει του ΑΚΕΛ εδώ και 4 χρόνια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.