ΑΚΕΛ: Αποχαιρετούμε την «μαέστρο της ειρήνης» Λένα Μελανίδου

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε για τον απροσδόκητο χαμό της Λένας Μελανίδου, μουσικού και μαέστρου της «Δικοινοτικής Χορωδίας για την Ειρήνη στην Κύπρο», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.


Αναλυτικά:

«Ο χαμός της Λένας αποτελεί τεράστια απώλεια τόσο για τα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου αλλά ιδιαίτερα για το κίνημα της επαναπροσέγγισης. Η Λένα από το 1998 ως μαέστρος της Δικοινοτικής Χορωδίας ενέπνευσε δεκάδες Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να τραγουδήσουν το σκοπό της ειρήνης και της ελπίδας για επανένωσης της Κύπρου. Υπήρξε σήμα κατατεθέν της χορωδίας από τα πρώτα δύσκολα χρόνια λειτουργίας της μέχρι και σήμερα.

Το ΑΚΕΛ συνεργάστηκε στενά με την ίδια την Λένα αλλά και τη Δικοινοτική Χορωδία στηρίζοντας το πολυσχιδές έργο τους. Προς αυτή την κατεύθυνση ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την πολιτιστική δράση για οικοδόμηση της ειρήνης.


Δυστυχώς, η Λένα φεύγει χωρίς να δει το όραμα της επανένωσης του τόπου μας να πραγματοποιείται. Υπόσχεση μας είναι να συνεχίσουμε την οικοδόμηση του οράματος και την προοπτική για μια επανενωμένη ομοσπονδιακή Κύπρο.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της καθώς και σε όσους και όσες έχουν περάσει από τη Δικοινοτική Χορωδία όλα αυτά τα χρόνια».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.