ΑΚΕΛ: Η απόφαση Συναγερμού να στήσει «Μουσείο Γρίβα» άνοιξε το δρόμο για τα εοκαβήτικα συνθήματα

«Όσοι αντί να καταδικάζουν την έξαρση του φασισμού κάνουν λόγο για «παρελθοντολογίες» και «τεχνητή πόλωση από τα κόμματα» προβαίνουν σε ένα χυδαίο συμψηφισμό που απλώς διευκολύνει την ακροδεξιά»

«Το σύνθημα «ΕΟΚΑ Β’ ξανακτύπα» που ακούστηκε χθες έξω από τη Βουλή από τους οπαδούς του Γρίβα είναι ευθεία προσβολή και απειλή προς τη Δημοκρατία και ολόκληρο τον κυπριακό λαό. Στον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του συνθήματος περικλείεται η φασιστική βία της προπραξικοπηματικής περιόδου και η ίδια η προδοσία της πατρίδας μας το 1974. Από εδώ εκπορεύονται και τα έκτροπα, οι προπηλακισμοί και οι βανδαλισμοί που συνέβησαν ψες», τονίζει το ΑΚΕΛ.

Αναλυτικά:

«Όσοι δε, αντί να καταδικάζουν την έξαρση του φασισμού κάνουν λόγο για «παρελθοντολογίες» και «τεχνητή πόλωση από τα κόμματα» προβαίνουν σε ένα χυδαίο συμψηφισμό που απλώς διευκολύνει την ακροδεξιά.

Είναι η απόφαση της κυβέρνησης Συναγερμού, με το ΕΛΑΜ στο πλευρό του, να στήσει με δημόσιο χρήμα «Μουσείο» για τον αρχηγό της ΕΟΚΑ Β΄ αυτό που προκαλεί τα αισθήματα του κόσμου. Και είναι αυτή η απόφαση που έστρωσε το έδαφος στους ακροδεξιούς να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της φασιστικής οργάνωσης και του αρχηγού της έξω από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τα χθεσινά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ορθότητα του Ψηφίσματος της Βουλής της 2ας Δεκεμβρίου 2022 για τη Δημοκρατική Αντίσταση. Επιβεβαιώνουν γιατί πρέπει να διακοπεί κάθε είδους κρατική χρηματοδότηση για την προαγωγή της μνήμης του Γρίβα.

Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι τούτος ο τόπος δεινοπάθησε από το φασισμό, όχι από κάποιο αόριστο «διχασμό». Η ενότητα δεν θα κτιστεί με αυτούς που φωνάζουν «εοκα βήτα ξανακτύπα», αλλά απέναντι από αυτούς».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.