ΑΚΕΛ: Απόπειρα συσκότισης ο τρόπος δημοσιοποίησής της Έκθεσης για τις πολιτογραφήσεις

Το ΑΚΕΛ θα μελετήσει το ενδιάμεσο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής και θα τοποθετηθεί ολοκληρωμένα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Είχαμε άλλωστε ζητήσει επιτακτικά τη δημοσιοποίηση του Πορίσματος γιατί ακριβώς πρέπει να υπάρξει διαφάνεια, να κρίνουν οι πολίτες τα συμπεράσματα της Επιτροπής αλλά και την ίδια την Επιτροπή και το έργο της.

Ωστόσο, η απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα να μην δημοσιοποιηθούν ονόματα και στοιχεία συνιστά μια εξόφθαλμη απόπειρα συσκότισης, αφού «μαύριστηκαν» ακόμα και οι αναφορές που αφορούν το γνωστό Σαουδάραβα μεγιστάνα ο οποίος παραχωρούσε το τζετ του στο Νίκο Αναστασιάδη για τις διακοπές του στις Σεϋχέλλες και σε ανταπόδοση ο Πρόεδρος πολιτογράφησε όλο του το σόι.

Πάντως, με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να συγκαλυφθεί η θεσμική διαπλοκή και η σύγκρουση συμφέροντος του Νίκου Αναστασιάδη και μελών της κυβέρνησής του Συναγερμού στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Είναι αυταπόδεικτη και κραυγαλέα. Πουθενά αλλού στον κόσμο δεν συμβαίνει -τόσο προκλητικά και σκανδαλωδώς μάλιστα- ένας Πρόεδρος να λαμβάνει αποφάσεις με τις οποίες πλουτίζουν ιλιγγιωδώς οι οικογενειακές του επιχειρήσεις και υπουργοί να αποφασίζουν για αιτήσεις γραφείων που συνδέονται με τους ίδιους.

Αυτά συνιστούν την πιο εξοργιστική πτυχή της βιομηχανίας χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη μοιράζοντας 6,5 χιλιάδες διαβατήρια και διασύροντας τη χώρα ανά το παγκόσμιο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy