ΑΚΕΛ: Αρνητική η αποδοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Η ανακοίνωση για αποδοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών με την ιδιότητα του παρατηρητή, συνιστά, αν επιβεβαιωθεί, πολύ αρνητική εξέλιξη, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ. «Το μόνο που επιτυγχάνουν όσοι προβαίνουν σε τέτοιες προκλητικές και αντίθετες με το Διεθνές Δίκαιο ενέργειες είναι να ενθαρρύνουν την Τουρκία και την τουρκοκυπριακή ηγεσία ότι ο στόχος των δύο κρατών στο νησί είναι εφικτός».

Βεβαίως αυτή η κίνηση πρέπει να ηχεί ως σήμα κινδύνου αλλά την ίδια ώρα δεν συνιστά αφ’ εαυτής αναγνώριση του ψευδοκράτους, τονίζεται. «Τέτοιες ενέργειες σπρώχνουν ακόμα περισσότερο τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους στην εξάρτηση από την Τουρκία με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινοτική τους ύπαρξη».

«Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα προς τη διεθνή κοινότητα και τα κράτη που συναίνεσαν σε αυτή την εξέλιξη. Ταυτόχρονα, ζητούμενο παραμένει η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της ελληνοκυπριακής κοινότητας. Αν δεν εγκαταλειφθούν οι λανθασμένες και επιζήμιες πολιτικές του Προέδρου Αναστασιάδη, τις οποίες στηρίζουν οι δύο συναγερμικοί υποψήφιοι, τα τετελεσμένα που επιχειρεί η Άγκυρα εκμεταλλευόμενη το συνεχιζόμενο αδιέξοδο, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.