ΑΚΕΛ: Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα η σύσκεψη στο Προεδρικό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης προεδρεύει σύσκεψης με αντιπροσωπεία της ΡΑΕΚ και της ΑΗΚ, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Ενέργειας.

Χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα κατέληξε άλλη μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ για να προσθέσει ότι τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν είναι ικανά να μειώσουν άμεσα την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ή τουλάχιστον να αναχαιτίσουν τις συνεχιζόμενες αυξήσεις.

«Οι καταναλωτές παραμένουν απροστάτευτοι απέναντι στις συνεχείς ανατιμήσεις και την καλπάζουσα ακρίβεια. Συνεχίζουν να πληρώνουν την αδράνεια της κυβέρνησης στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου ενεργειακού σχεδιασμού με αποτέλεσμα η Κύπρος να παραμένει ουραγός στις ΑΠΕ. Η αδράνεια αφορά και τις επενδύσεις στα συστήματα αποθήκευσης καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε προχωρήσει εδώ και 10 μήνες».

«Το ΑΚΕΛ έχει καταθέσει στην κυβέρνηση ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για αντιμετώπιση των αυξήσεων στο κόστος ενέργειας εδώ και πολλούς μήνες. Ανάμεσα τις προτάσεις μας και η διενέργεια μειοδοτικών διαγωνισμών για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κάτι που θα εξασφαλίσει φθηνότερο ρεύμα, όπως άλλωστε συμβαίνει σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση αρνείται να τοποθετηθεί».

«Ζητούμε παράλληλα να προχωρήσει η φορολόγηση των «απροσδόκητων κερδών» των εταιριών ενέργειας, όπως έχει γίνει άλλωστε και σε άλλες χώρες. Τα εργαλεία υπάρχουν. Αυτό που απαιτείται είναι πραγματική πολιτική βούληση για ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, που η κυβέρνηση συνεχώς πείθει ότι δεν διαθέτει».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy