ΑΚΕΛ: Χρήζει άμεσα απάντησης η αποκάλυψη Ελ. Υπηρεσίας για παρέμβαση για «επίσπευση» σε 23 περιπτώσεις


Με ανακοίνωση του τοποθετείται για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις πέντε πολιτογραφήσεις, η οποία έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα αποκαλύπτονται τα τελευταία χρόνια γύρω από τη βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού, όπως προσθέτει το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Χρυσά διαβατήρια: Υπήρξε ενδεχόμενη παρέμβαση για «επίσπευση» σε 23 περιπτώσεις

Ελ. Υπηρεσία για διαβατήρια: Ενδεχόμενη παρέμβαση Πετρίδη για επίσπευση διαδικασιών

Όπως σημειώνει, «άλλωστε, η έκθεση στις πρώτες της γραμμές καταδεικνύει ότι η παρούσα κυβέρνηση το 2013 ‘αναθεώρησε ριζικά το πρόγραμμα που ίσχυε από το 2007’. Αυτό ακριβώς ήταν που επέτρεψε να στηθεί ένα σκηνικό αδιαφάνειας, κατάχρησης και απληστίας και να εξελιχθεί ένα φαγοπότι δισεκατομμυρίων», προσθέτει.

«Διαβατήρια σε πρόσωπα χωρίς λευκό ποινικό μητρώο. Διαβατήρια χωρίς να πληρούνται τα οικονομικά κριτήρια. Διαβατήρια σε πρόσωπα υψηλού κινδύνου για εμπλοκή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Διαβατήρια στα μέλη των οικογενειών των επενδυτών, χωρίς να υπάρχει σχετικός νόμος. Αν ελέγχοντας πέντε μόνο περιπτώσεις πολιτογραφήσεων από την κυβέρνηση Αναστασιάδη, η Ελεγκτική Υπηρεσία αποκάλυψε σωρεία παρανομιών και παρατυπιών, διερωτάται κανείς τι έχει συμβεί στις χιλιάδες άλλες πολιτογραφήσεις;», διερωτάται το ΑΚΕΛ.

«Η Έκθεση αποκαλύπτει ακόμα ότι για ένα αριθμό αιτήσεων για τις οποίες υπήρχαν γραπτές οδηγίες από τον τέως Υπουργό Εσωτερικών για επίσπευση της εξέτασης. Χρήζει άμεσα απάντησης η αποκάλυψη αυτή. Ποιοι είναι αυτοί που έπρεπε να εξεταστούν ταχύτατα οι αιτήσεις τους; Με ποια κριτήρια έδωσε αυτές τις οδηγίες ο τέως Υπουργός;» διερωτάται παρεταίρω το ΑΚΕΛ.

«Οι πολίτες αντιλαμβάνονται πλέον γιατί η κυβέρνηση εμποδίζει την Ελεγκτική Υπηρεσία να έχει πρόσβαση στους φακέλους των πολιτογραφήσεων και γιατί ο Υπουργός Εσωτερικών απαιτούσε να μην δημοσιοποιηθεί αυτή η Έκθεση», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News