ΑΚΕΛ για «χρυσά διαβατήρια»: «Εν μέσω νέων αποκαλύψεων η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο»

Η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας» τονίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Με αφορμή την κατάθεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και την ανακοίνωση καταπέλτης της INOSAT, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζει:

«Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στεφάνου:

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής πρόσθεσε νέα στοιχεία για το κύκλωμα διαφθοράς που στήθηκε με τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων. Ο Διοικητής υπέδειξε μερικούς τρόπους που εφαρμόζονταν για την αποφυγή του -έτσι κι αλλιώς- ελλιπούς ελέγχου. Όπως αναφέρθηκε, για την αποφυγή ελέγχου γίνονταν απευθείας εμβάσματα στους ντιβέλοπερς για να παρακάμπτεται ο έλεγχος των επενδυτών, καθώς και εμβάσματα σε πολλές τράπεζες και λογαριασμούς.

Ενώ βγαίνουν στη φόρα ολοένα και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, ο Διεθνής Οργανισμός Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών εξέδωσε ανακοίνωση καταπέλτη για την κυβέρνηση του Συναγερμού επικρίνοντας την κυβερνητική προσπάθεια να εμποδίσει τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους.

Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.