ΑΚΕΛ για «χρυσά διαβατήρια»: «Εν μέσω νέων αποκαλύψεων η Κυβέρνηση συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο»

Η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας» τονίζει σε δήλωση του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.


Με αφορμή την κατάθεση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων και την ανακοίνωση καταπέλτης της INOSAT, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ τονίζει:

«Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στεφάνου:

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής πρόσθεσε νέα στοιχεία για το κύκλωμα διαφθοράς που στήθηκε με τη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων. Ο Διοικητής υπέδειξε μερικούς τρόπους που εφαρμόζονταν για την αποφυγή του -έτσι κι αλλιώς- ελλιπούς ελέγχου. Όπως αναφέρθηκε, για την αποφυγή ελέγχου γίνονταν απευθείας εμβάσματα στους ντιβέλοπερς για να παρακάμπτεται ο έλεγχος των επενδυτών, καθώς και εμβάσματα σε πολλές τράπεζες και λογαριασμούς.


Ενώ βγαίνουν στη φόρα ολοένα και νέα στοιχεία για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, ο Διεθνής Οργανισμός Ανώτατων Ελεγκτικών Υπηρεσιών εξέδωσε ανακοίνωση καταπέλτη για την κυβέρνηση του Συναγερμού επικρίνοντας την κυβερνητική προσπάθεια να εμποδίσει τον έλεγχο από την Ελεγκτική Υπηρεσία του κράτους.

Αυτή η επιμονή της κυβέρνησης του Συναγερμού διασύρει για άλλη μια φορά την Κύπρο διεθνώς. Η κυβέρνηση όμως δεν συγκινείται. Συνεχίζει να εμποδίζει τον έλεγχο για να φανεί το μεγάλο μέγεθος των ευθυνών της για το σκάνδαλο, αδιαφορώντας για τη ζημιά που παθαίνει η Κύπρος.

Η κυβέρνηση συνεχίζει να ρίχνει τη χώρα μας στο χαμηλότερο σκαλί της ανυποληψίας. Οι ευθύνες τους είναι τεράστιες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.