ΑΚΕΛ για «Χρυσά» διαβατήρια: Οι κυβερνώντες συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας

«Όσα διαγγέλματα και όσους μονόλογους κι αν κάνει ο Πρόεδρος δεν θα πάψει να είναι αναξιόπιστος και εκτεθειμένος ενώπιον του λαού»!

Αυτό και όχι μόνο σημειώνει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αναφορικά με την κατάθεση Κωνσταντίνου Πετρίδη, τα «χρυσά» διαβατήρια και τις ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαφθορά.

«Η κατάθεση του Υπουργού Οικονομικών και τέως Υπουργού Εσωτερικών, κ. Πετρίδη ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής επιβεβαίωσε αυτό που όλοι οι πολίτες γνωρίζουν» υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου.

Ποιο είναι αυτό;

Όπως σημειώνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αυτό είναι:

«Η κυβέρνηση ήξερε πολύ καλά εδώ και χρόνια τα σοβαρά προβλήματα και τις τρύπες του προγράμματος πολιτογραφήσεων αλλά συνειδητά επέλεξε να μην προβεί σε διόρθωσή του. Συνειδητά επέλεξε να μην εισακούει τις προειδοποιήσεις της αντιπολίτευσης, της ΕΕ και διεθνών οργανισμών για το πρόγραμμα. Και ο λόγος είναι απλός. Οι κυβερνώντες ήθελαν να συνεχιστεί εσαεί το φαγοπότι δισεκατομμυρίων. Συνειδητά έθεσαν το φαγοπότι πάνω από το συμφέρον της χώρας. Γιατί συγγενείς και ημέτεροι πλούτισαν από το πρόγραμμα. Και για χάριν τούτου, συντηρούσαν με νύχια και με δόντια τη βιομηχανία διαβατηρίων μέχρι που τα σκάνδαλα και ο διασυρμός της χώρας έγιναν μη διαχειρήσιμα και η κυβέρνηση μέρος του προβλήματος».

Ο Στέφανος Στεφάνου υπογραμμίζει επίσης ότι δεν είναι λοιπόν τυχαίο που καταλήξαμε χθες, η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι να δηλώνει ότι τα τελευταία τρία χρόνια μέχρι και το 10% των υποθέσεων διαφθοράς θα σχετίζεται με την Κύπρο.

«Όσα διαγγέλματα και όσους μονόλογους κι αν κάνει ο Πρόεδρος δεν θα πάψει να είναι αναξιόπιστος και εκτεθειμένος ενώπιον του λαού» υπογραμμίζει ο κ. Στεφάνου και προσθέτει:

«Η αυταπόδεικτη σύγκρουση συμφέροντος, η προσπάθεια απόκρυψης και, ακολούθως, η δικαιολόγηση του σκανδάλου που απογείωσε τη διαφθορά στη χώρα, δεν μπορεί να καλυφθεί από όψιμες και ετεροχρονισμένες εξαγγελίες, που στο παρελθόν αποδείχθηκαν άνευ αξίας»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.