Επιλεκτικές διαβουλεύσεις κυβέρνησης για προϋπολογισμό – Αποφασίζει αύριο η ΕΔΕΚ

Δεν άλλαξε η φιλοσοφία του προϋπολογισμού αφού δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις στο αναθεωρημένο κείμενο, σχολίασε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92,8  ο Άριστος Δαμιανού.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι ενσωματώθηκαν κάποιες τροπολογίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά δεν υιοθετήθηκαν αυτές που αγγίζουν την αλλαγή φιλοσοφίας του προϋπολογισμού.


Ο κύριος Δαμιανού επέκρινε την κυβέρνηση ότι επέλεξε να διαβουλευτεί μόνο με κάποιους, όπως είναι η ΕΔΕΚ, προφανώς γιατί εκτιμούσε ότι ήταν ευκολότερο να μεταβάλει τη στάση της.

Έψεξε επίσης την κυβέρνηση ότι επιμένει να κινδυνολογεί σε περίπτωση καταψήφισης του προϋπολογισμού, όπως έπραξε και τον περασμένο Δεκέμβριο.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Κωστής Ευσταθίου είπε ότι στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό ικανοποιήθηκαν κάποια αιτήματα του κόμματος του που αφορούν σε κοινωνικές παροχές.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν βοηθά η άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να επιτρέψει στους δανειολήπτες να έχουν το δικαίωμα να προσφεύγουν στο δικαστήριο όταν διαφωνούν με τις αποφάσεις των τραπεζών ή όταν πωλούν τα δάνεια τους σε άλλα ταμεία.


Ο κύριος Ευσταθίου απέρριψε επίσης ότι η ΕΔΕΚ επιχείρησε να εισάξει το πολυασφαλιστικό στο ΓΕΣΥ και σημείωσε ότι δεν κατανοεί γιατί απορρίφθηκαν οι προτάσεις.

Όπως ανέφερε, η ΕΔΕΚ εισηγήθηκε να μπορούν οι γιατροί εκτός του ΓΕΣΥ να συνταγογραφούν φάρμακα που είναι ενταγμένα στο σύστημα, αφού οι ασθενείς πληρώνουν ΓΕΣΥ.

Ο κύριος Ευσταθίου είπε ότι θα προτείνει όπως συνεδριάσουν αύριο και όχι την Δευτέρα, τα συλλογικά όργανα της ΕΔΕΚ για να ληφθεί η τελική απόφαση για το αν θα ψηφίσουν ή όχι τον προϋπολογισμό.

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.