ΑΚΕΛ: Δεν θα παραστεί στη Βουλή για την ομιλία Ζελένσκι

Δεν θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής στην οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, το ΑΚΕΛ.

Όπως σημειώνει το ΑΚΕΛ, η παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Βλ. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μετά την παρουσία «μαχητή» του νεοφασιστικού Τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος του Βλ. Ζελένσκι στη Βουλή των Ελλήνων, το ΑΚΕΛ δεν θα παραστεί στη σύνοδο της Βουλής των Αντιπροσώπων για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας. Η σημερινή εξέλιξη αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκράτη.

Επισημαίνουμε ότι το ΑΚΕΛ είχε εκφράσει εξ αρχής τις επιφυλάξεις του για το διάγγελμα του Προέδρου της Ουκρανίας προς τη Βουλή των Αντιπροσώπων, λαμβάνοντας υπόψη τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας. Ωστόσο, θα παρευρισκόταν στη σύνοδο, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Ουκρανίας που βιώνει τις συνέπειες της ρωσικής εισβολής και της γεωπολιτικής διελκυστίνδας Δύσης-Ρωσίας.

Η σημερινή εξέλιξη όμως με την επιλογή να προβληθούν νεοφασίστες στο διάγγελμα Ζελένσκι δεν επιτρέπει την παρουσία μας. Είμαστε αμέριστα αλληλέγγυοι με το λαό της Ουκρανίας όχι με τις νεοφασιστικές ομάδες που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το δράμα της Ουκρανίας.

Το ΑΚΕΛ καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και απαίτησε την κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων. Πυξίδα μας πάντοτε είναι το διεθνές δίκαιο, η ειρηνική επίλυση διαφορών και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επισημαίνουμε επίσης ότι ο κυπριακός λαός, θύμα του δίδυμου ΝΑΤΟϊκού εγκλήματος, ανέμενε και αναμένει ακόμα την αλληλεγγύη της διεθνούς κοινότητας απέναντι στην συνεχιζόμενη κατοχή της Τουρκίας, η οποία σήμερα –σε μια εξωφρενική αντιστροφή της λογικής- αναγορεύεται σε «ειρηνοποιό δύναμη» και «εγγυητή ασφάλειας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.