ΑΚΕΛ: Δια χειρός κυβέρνησης Συναγερμού κατεβαίνει ο διακόπτης ηλεκτρισμού

Η κυβέρνηση Συναγερμού βάζει πάνω από το συμφέρον της κοινωνίας την επιθυμία της να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο τομέα της ενέργειας. Για αυτό κωφεύει στις εκκλήσεις των εργαζομένων για στελέχωση της ΑΗΚ και για είσοδο του οργανισμού στο τομέα τον ΑΠΕ, υποσκάπτοντας με αυτό τον τρόπο τη βιωσιμότητα του οργανισμού, αναφέρει σε γραπτή δήλωση το μέλος του  Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χ. Πολυκάρπου.

«Τα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας δεν είναι σημερινά. Έχουν συσσωρευθεί από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην ενεργειακή πολιτική της χώρας και ειδικότερα από την αδυναμίας της:

–        Να προχωρήσει σε ολοκληρωμένο ενεργειακό σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που θα μετέτρεπε την Κύπρο σε ενεργειακό κόμβο.

–        Να προχωρήσει στην έλευση φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή

–        Να ενισχύσει την δημιουργία υποδομών στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας

–        Να αυξήσει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα προς όφελος των καταναλωτών.

Τα σπασμένα από την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης τα πληρώνει καθημερινά η κοινωνία και οι επιπτώσεις αγγίζουν το σύνολο της οικονομίας. Ο διακόπτης του ηλεκτρισμού θα κατέβει δια χειρός κυβέρνησης Συναγερμού και η  ευθύνη την βαραίνει αποκλειστικά».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy