ΑΚΕΛ για διαπλοπή στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Ο ΠτΔ τα είπε ξανά το 2015»

Έλα στο Google News

Για τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου τοποθετήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για τη διαφθορά και την παρουσία εγκληματικών στοιχείων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι ο κ. Αναστασιάδης με τις δηλώσεις του αναγνώρισε αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλη η Κύπρος…

Αυτούσιες οι δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ:

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μίλησε χθες για τη διαφθορά και την παρουσία εγκληματικών στοιχείων στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Ο Πρόεδρος δηλαδή αναγνώρισε αυτό που γνωρίζει εδώ και χρόνια όλη η Κύπρος.

Αυτά που ψες είπε ο κ. Αναστασιάδης, τα ξαναείπε και το 2015. Και τότε παραδέχθηκε ξανά τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο και δεσμευόταν για «αυστηρότερους μηχανισμούς ελέγχου όσων συνδέονται με το ποδόσφαιρο, π.χ. το στοίχημα, τα τηλεοπτικά δικαιώματα κλπ». Δεσμεύτηκε για «μέτρα που θα ληφθούν σύντομα» για  «αυστηρότερο έλεγχο στους διοικούντες την ΚΟΠ» (19.02.2015).

Τίποτα όμως ουσιαστικό δεν έπραξαν, ούτε ο Νίκος Αναστασιάδης, ούτε η κυβέρνησή του.

Η διαφθορά και η διαπλοκή στο χώρο του ποδοσφαίρου συνεχίζουν. Το ίδιο συνεχίζει η έλευση κόκκινων φακέλων από την ΟΥΕΦΑ για στημένα παιγνίδια, αλλά ακόμα τίποτα ουσιαστικό δεν έχουμε δει να γίνεται από μέρους της κυβέρνησης, του ΚΟΑ, των διωκτικών αρχών και την ηγεσία της ΚΟΠ.

Ευθύνη του Προέδρου και της κυβέρνησης δεν είναι να κάνουν διαπιστώσεις και να τις επαναλαμβάνουν κάθε 2-3 χρόνια, ομολογώντας ουσιαστικά την αποτυχία ή την αδιαφορία τους. Ευθύνη τους είναι να λάβουν μέτρα, δραστικά και ριζικά. Να θέσουν προ των ευθυνών του τον ΚΟΑ και την ηγεσία του ποδοσφαίρου. Από διαπιστώσεις και διακηρύξεις οι πολίτες έχουν μπουχτίσει.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.