ΑΚΕΛ για Διάταγμα Αύξησης Ενοικίων: Τρομακτική πολιτική αντίφαση για αντιμετώπιση της αύξησης των επιτοκίων

Η κυβέρνηση νομίζει ότι απευθύνεται σε αδαείς και αντί η ίδια να θέτει συγκεκριμένο πλαίσιο για το ύψος των επιτοκίων το αφήνει στις ίδιες τις τράπεζες, επισήμανε στον ΑΣΤΡΑ ο επικεφαλής του γραφείου οικονομικών μελετών του ΑΚΕΛ Χάρης Πολυκάρπου.

Είπε ότι μέχρι στιγμής μόνο μια τράπεζα ανακοίνωσε σταθεροποίηση των επιτοκίων της και πρόσθεσε ότι από τη μια οι δανειολήπτες υφίστανται τις επιπτώσεις από την αύξηση των δανείων τους και από την άλλη οι νέοι δεν μπορούν να βρουν λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα.

Ο κος Πολυκάρπου υπογράμμισε ότι η αύξηση των ενοικίων, με το σχετικό διάταγμα της κυβέρνησης,  συνιστά τρομακτική πολιτική αντίφαση για αντιμετώπιση της αύξησης των επιτοκίων.

Επισήμανε ότι το νομοθετικό πλαίσιο βάζει όλα τα όπλα στην πλευρά των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων, ενώ οι δανειολήπτες βρίσκονται σε καθεστώς εκβιασμού για να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους. Υπάρχει, τόνισε, τρομακτική αναντιστοιχία.

Πρέπει, είπε, πρώτιστα να υπάρχει η πολιτική βούληση και να πει η κυβέρνηση προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί. Το να κρύβεται και να ροκανίζει το χρόνο στην ουσία σημαίνει ότι επωφελή την πλευρά των τραπεζών και των εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy