ΑΚΕΛ: Διεθνές νοσοκομείο στην Κύπρο για περίθαλψη τραυματιών από Λίβανο

Aftermath of a massive explosion is seen in in Beirut, Lebanon, Tuesday, Aug. 4, 2020. Massive explosions rocked downtown Beirut on Tuesday, flattening much of the port, damaging buildings and blowing out windows and doors as a giant mushroom cloud rose above the capital. Witnesses saw many people injured by flying glass and debris. (AP Photo/Hassan Ammar)

Η μεγάλη τραγωδία που έπληξε το λαό του Λιβάνου έρχεται να προστεθεί στην εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνει το γειτονικό μας κράτος, αναφέρει με ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

«Πέραν από την έκφραση της αμέριστης αλληλεγγύης μας, οφείλουμε να εξετάσουμε άμεσα τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε έμπρακτα στην αντιμετώπιση αυτής της καταστροφής».

«Το ΑΚΕΛ εκφράζει την ετοιμότητά του να συμβάλει σε κάθε τέτοια προσπάθεια. Εξετάζουμε διάφορους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να στηρίξουμε τους πληγέντες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε έκκληση προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας να διερευνήσει κατά πόσο υπάρχει ανάγκη και ταυτόχρονα δυνατότητα λειτουργίας διεθνούς νοσοκομείου στην Κύπρο με σκοπό την περίθαλψη των τραυματιών, με τη βοήθεια και τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή/και των Ηνωμένων Εθνών».