ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ καλούν την Κυβέρνηση να παρατείνει την αναστολή δόσεων σε τράπεζες

Το ΑΚΕΛ επικρίνει την κυβέρνηση για πολιτική λιτότητας στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι τους προηγούμενους μήνες το ΑΚΕΛ κατέθεσε 18 προτάσεις για αντιμετώπιση ενός πιθανού 2ου κύματος της πανδημίας, ωστόσο δεν έγινε τίποτα.

Έκανε επίσης λόγο για προχειρότητα και αντιφατικότητα των μέτρων που κατά καιρούς πήρε η κυβέρνηση. Ο κύριος Στεφάνου είπε επίσης ότι είναι προφανές πως έχει εκτροχιαστεί ο προγραμματισμός για τους εμβολιασμούς και κατηγόρησε το Υπουργείο Υγείας ότι τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν απαντά επίσης στις κατηγορίες ότι κάποιοι εμβολιάστηκαν χωρίς να ήταν η σειρά τους.

Όσον αφορά στις δόσεις, το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να ενεργήσει για παράταση της αναστολής στην καταβολή των δόσεων, να αγγίξει το θέμα με τα ενοίκια και το πρόβλημα με τις εξώσεις.

Από την πλευρά της η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου είπε ότι η αναστολή των δόσεων βοήθησε και πρέπει να παραταθεί μέχρι τον Μάρτιο.

Πρόσθεσε ότι αυτό πρέπει να αφορά μόνο όσους έχουν επηρεαστεί από την πανδημία.
Όσον αφορά στα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι πρέπει να είναι τέτοια που να μην χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας, ούτε να υπάρξουν μεγάλες μειώσεις μισθών.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.