Η επέμβαση όμως της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον τρόπο που έγινε στα γραφεία του ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά, αχρείαστη ένταση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τομέα της Υγείας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κυπριακή κοινωνία., αναφέρει σε δήλωση εκ μέρους του ΑΚΕΛ ο Χρίστος Χριστοφίδης, Μέλους του Π.Γ. του ΑΚΕΛ.

«Είναι γνωστές οι διαφωνίες μας με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) σε σχέση με την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ). Είναι επίσης γνωστές οι διαφωνίες μας με μεθόδους που χρησιμοποίησε η ηγεσία του ΠΙΣ για να επιβάλει την άποψη της σε γιατρούς».

«Η επέμβαση όμως της Επιτροπής Ανταγωνισμού με τον τρόπο που έγινε στα γραφεία του ΠΙΣ δημιουργεί ερωτηματικά, αχρείαστη ένταση σε μια κρίσιμη περίοδο για τον τομέα της Υγείας και στέλνει λανθασμένα μηνύματα στην κυπριακή κοινωνία. Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι αυτή η επέμβαση με τον τρόπο που έγινε σχετίζεται με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ). Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι τραγικό για το επίπεδο του σεβασμού της δημοκρατικής λειτουργίας στο τόπο μας».

«Θα πρέπει να δοθούν όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις από τους αρμόδιους για να μην υπάρχει καμία σκιά γύρω από αυτό το θέμα και αν εγείρεται ζήτημα ευθυνών αυτές να αποδοθούν εκεί που πρέπει και με τον ενδεδειγμένο τρόπο».