ΑΚΕΛ: Δυναμικά και μαζικά στη δουλειά για να κερδηθούν οι Προεδρικές

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια

 

Επιβεβλημένη η ανάγκη να υπάρξει αλλαγή στον τόπο για να αποκτήσει ο λαός προοπτική, δήλωσε από τη Λεμεσό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, τονίζοντας πως «χρειάζεται να τερματίσουμε αυτόν τον κατήφορο και αυτός ο κατήφορος δεν μπορεί να τερματιστεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση στα 10 χρόνια που κυβερνά». Δεν μπορεί να επέλθει η προοδευτική αλλαγή του τόπου με εκπροσώπους, υπερασπιστές και θιασώτες αυτής της κυβέρνησης, ανέφερε το βράδυ της Τρίτης ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που βιώνει τα τελευταία χρόνια και μπορεί να προοδεύσει με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη επικεφαλής. «Ούτε και μπορεί να επέλθει η προοδευτική αλλαγή με εκπροσώπους, υπερασπιστές και θιασώτες αυτής της κυβέρνησης, όπως είναι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, όπως και είναι ένα βασικό γρανάζι αυτής της κυβέρνησης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης», είπε και πρόσθεσε ότι «με τις ίδιες συνταγές, τα ίδια αποτελέσματα θα έχουμε, από τα οποία εμείς θέλουμε να απαλλαχθούμε».

Η διχοτόμηση μάς κτυπά την πόρτα…

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Λεμεσό, όπου βραβεύθηκαν 140 μέλη του ΑΚΕΛ που συμπλήρωσαν πενήντα χρόνια συνεχούς κομματικής ζωής, ο Στ. Στεφάνου είπε πως σήμερα η διχοτόμηση μάς κτυπά την πόρτα και διαβεβαίωσε ότι «θα συνεχίσουμε τον αγώνα τον καλό, για να λυθεί το Κυπριακό, να απελευθερωθεί ο τόπος, να επανενωθεί ο τόπος και ξανά μαζί, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να δημιουργούν το δικό τους μέλλον στην κοινή μας πατρίδα».

Την ίδια ώρα, συνέχισε, ο τόπος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι «εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης του Συναγερμού σε αυτά τα δέκα χρόνια που κυβερνά τον τόπο και εξευτελίζεται στο εξωτερικό». «Μας θεωρούν Σεϊχέλλες της Ανατολικής Μεσογείου. Και πώς να μη μας θεωρούν όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάνει ταξίδια αναψυχής στις Σεϊχέλλες με ιδιωτικά τζετ, όταν οι κυβερνώντες μετέτρεψαν τον τόπο σε καταφύγιο απατεώνων και εκπροσώπων δικτατορικών καθεστώτων, δίνοντάς τους “χρυσά” διαβατήρια με το εμπόριο “χρυσών” διαβατηρίων που έχουν στήσει», συμπλήρωσε.

«Δεινοπαθεί το κράτος δικαίου»

Ανέφερε ακόμη πως σήμερα «δεινοπαθεί το κράτος δικαίου», αφού όπως είπε «οι κυβερνώντες δεν άφησαν θεσμό για θεσμό που να μην τα βάλουν μαζί του, δεν άφησαν θεσμό που να μην προσπάθησαν να τον ποδηγετήσουν για να μην τους ελέγχουν οι θεσμοί, αλλά ελέγχοντας αυτοί τους θεσμούς να αποκτούν άλλοθι». Έκανε, επίσης, λόγο για συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους «σε επικίνδυνο βαθμό, αφού οι κυβερνώντες, εφαρμόζοντας νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τελικά έχουν μεγεθύνει την κοινωνική ανισότητα, άφησαν πολύ κόσμο απροστάτευτο και τη φτώχεια στην Κύπρο ολοένα να μεγεθύνεται».

Στο χαιρετισμό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ακόμη ότι η Κύπρος βρίσκεται σήμερα μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και «γιατί σήμερα, οι νέοι και οι νέες μας δεν βλέπουν καμία προοπτική. Η στέγη έγινε άπιαστο όνειρο και ενώ η νέα γενιά είναι η γενιά των 700 και των 800 ευρώ, οι κυβερνώντες δεν ανησυχούν και συνεχίζουν να μοιράζουν συγχαρητήρια στον εαυτό τους».

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.