ΑΚΕΛ: Έχει τίποτα να κρύψει η Κυβέρνηση; Προς τι η προσπάθεια φίμωσης του Γενικού Ελεγκτή;

«Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί προσπαθεί να εμποδίσει και να φιμώσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή;» δηλώνει ο Νεοκλής Συλικιώτης.

Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης, τοποθετείται για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη

Αναλυτικά:

Το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων που έστησε η κυβέρνηση Αναστασιάδη παίρνει νέες διαστάσεις. Η κυβέρνηση όχι μόνο οργάνωσε αυτό το παζάρι πώλησης της κυπριακής υπηκοότητας ξεχειλώνοντας τα κριτήρια και τις διαδικασίες. Όχι μόνο αγνοούσε επί χρόνια τις προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών θεσμών. Όχι μόνο δεν απαντά για τις 350 αιτήσεις πολιτογραφήσεων που υπέβαλαν γραφεία τα οποία συνδέονται με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. Τώρα, θέλει να αποπροσανατολίσει στοχοποιώντας τη Βουλή και ταυτόχρονα, να συσκοτίσει τις έρευνες που γίνονται για το σκάνδαλο.

Οι κυβερνώντες εμπόδισαν ετσιθελικά την πρόσβαση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στους φακέλους των πολιτογραφήσεων. Τώρα, με απόρρητη επιστολή του, ο Υπουργός Εσωτερικών απαιτεί από το Γενικό Ελεγκτή να μην αποκαλύψει την έκθεση του για τους πέντε φακέλους πολιτογραφήσεων που μπόρεσε να ερευνήσει. Το ερώτημα είναι απλό: Αν η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, τότε γιατί προσπαθεί να εμποδίσει και να φιμώσει την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή;

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη έστησε μια βιομηχανία πώλησης διαβατηρίων που συνεχίζει να διασύρει την Κύπρο διεθνώς και να την δακτυλοδείχνει όλη η Ευρώπη. Ούτε με τη συγκάλυψη ούτε με τη συσκότιση θα λυθεί το πρόβλημα. Μόνο με τη διαφάνεια και με τη βούληση να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς θα καθαρίσει το όνομα της χώρας μας.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News