ΑΚΕΛ: 50 χρόνια μετά ΔΗΣΥ-ΕΛΑΜ στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, όσων πρόδωσαν την πατρίδα

Ιστορικής σημασίας το Ψήφισμα της Βουλής για τη Δημοκρατική Αντίσταση τονίζει το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση του ενώ καλεί την κυβέρνηση να διακόψει κάθε χρηματοδότηση για τη μνήμη του Γρίβα.

Η απόφαση ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο Ψήφισμα επιβεβαιώνει ότι 50 χρόνια μετά παραμένουν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας, στην πλευρά όσων πρόδωσαν την πατρίδα μας το 1974.

Η ανακοίνωση:

Το Ψήφισμα για την Δημοκρατική Αντίσταση που ενέκρινε χθες η Βουλή -με την ευκαιρία της επερχόμενης 7ης Δεκεμβρίου, μέρα Μνήμης των Μαχητών της Αντίστασης- είναι ιστορικής σημασίας και στέλνει ισχυρά μηνύματα όχι μόνο συμβολισμού αλλά και ουσίας. Εγκρίνοντας το Ψήφισμα που κατέθεσε το ΑΚΕΛ, η Βουλή στέλνει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και ολόκληρη την Πολιτεία ότι αυτοί που πρέπει να τιμώνται είναι οι ήρωες της πατρίδας και όχι οι προδότες. Η Βουλή ζητά από την Πολιτεία και τους θεσμούς (εκπαιδευτικό σύστημα, ΜΜΕ, τοπική αυτοδιοίκηση, σώματα ασφαλείας) να αναλάβουν πρωτοβουλίες για ανάδειξη της Δημοκρατικής Αντίστασης ενάντια στο πραξικόπημα και την εοκαβήτικη τρομοκρατία, για ανάδειξη του πατριωτικού, δημοκρατικού και αντιφασιστικού πνεύματος της θυσίας των ηρώων της.

 

Ταυτόχρονα, η Βουλή καλεί την κυβέρνηση και όλους τους θεσμούς του κράτους να απέχουν από εκδηλώσεις τιμής και ηρωοποίησης όλων όσοι στράφηκαν κατά της δημοκρατικής νομιμότητας και ειδικότερα του αρχηγού και μελών της ΕΟΚΑ Β΄ ή/και στελεχών της πραξικοπηματικής κυβέρνησης. Καλεί επίσης την πολιτεία να διακόψει τη χρηματοδότηση κάθε είδους δραστηριοτήτων που συνδέονται με απόδοση τιμών στον Γεώργιο Γρίβα, «τον οποίο η ιστορία καταδίκασε ως ανάξιο κάθε είδους τιμής από την πατρίδα». Επισημαίνεται ότι το ΑΚΕΛ καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στον Κρατικό Προϋπολογισμό για να αποκοπούν οριστικά όλα τα κονδύλια που αφορούν στη μνήμη του Γρίβα (μουσεία, μνημεία, εκδηλώσεις, εκδόσεις κλπ).

Η απόφαση ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ να καταψηφίσουν το συγκεκριμένο Ψήφισμα επιβεβαιώνει ότι 50 χρόνια μετά παραμένουν στην λάθος πλευρά της Ιστορίας, στην πλευρά όσων πρόδωσαν την πατρίδα μας το 1974. Αρνούμενοι να στηρίξουν το ψήφισμα για τη Δημοκρατική Αντίσταση, δεν προσβάλλουν μόνο τη θυσία των ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στο φασισμό Επιβεβαιώνουν ότι ακόμα και σήμερα επιμένουν να θέλουν να αναποδογυρίσουν την Ιστορία και να καταστήσουν τους προδότες ήρωες. Πλανώνται.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.