ΑΚΕΛ: Η ΕΕ απέτυχε παταγωδώς στο μείζον ζήτημα των εμβολίων

Η ΕΕ απέτυχε παταγωδώς στο μείζον ζήτημα των εμβολίων για τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις και καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, τονίζει το ΑΚΕΛ.

Διαβάστε επίσης:

ΠΙΣ: Δεν υπάρχουν δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα άνω των 65 ετών

Αυτό το φιάσκο έχει σοβαρές συνέπειες για τη δημόσια υγεία αφού χάνονται ζωές ένεκα αυτών των καθυστερήσεων. Η κυβέρνηση μένει απαθής μπροστά στο φιάσκο της ΕΕ το οποίο θα αφήσει απροστάτευτους τους ηλικιωμένους, τις ευπαθείς ομάδες και συνολικά τους πολίτες της χώρας μας, σημειώνει το ΑΚΕΛ.

Συμπληρώνει μάλιστα ότι η κυβέρνηση οφείλει να αναζητήσει άμεσα εναλλακτικές λύσεις για να διασφαλίσει τους εμβολιασμούς στη χώρα μας.

Ενημερώνει για την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού ο Υπουργός Υγείας

Συνέντευξη Τύπου με θέμα την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού θα παραθέσει αύριο (11/02), ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 σε χώρο που θα οριστικοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.

Στη διάσκεψη θα συμμετέχουν η δρ. Όλγα Καλακούτα, Αν. Διευθύντρια Ιατρικών Υπηρεσιών, η κα Έλενα Παναγιωτοπούλου, Αν. Διευθύντρια Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, και ο κ. Χρίστος Πέτρου, Σύμβουλος του Υπουργείου για θέματα εμβολίων.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.