ΑΚΕΛ: Έγνοια τους είναι η ανάπτυξη στη βάση ενός μοντέλου που ξαναδημιουργεί φούσκες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης απευθύνει χαιρετισμό σε δείπνο που παρέθεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒ.

Ο κ. Αναστασιάδης με τη χθεσινή του παρέμβαση στο ετήσιο δείπνο της ΟΕΒ, έδειξε ξανά ότι προτεραιότητά του είναι τα συμφέροντα των λίγων και των προνομιούχων τονίζει το ΑΚΕΛ.

Ο επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του κόμματος Χάρης Πολυκάρπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επανέλαβε την πρόθεσή της για ιδιωτικοποίηση της CYTA, παρά τις κατά καιρούς δημόσιες δεσμεύσεις εντυπωσιασμού που ανέλαβε περί του αντιθέτου. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξάγγειλε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις για τους τόκους των καταθέσεων, την ώρα που παραμένουν ανεκπλήρωτες οι δεσμεύσεις που έδωσε η κυβέρνηση για φορολογικά κίνητρα σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και νεαρά ζευγάρια.

Ο κ. Πολυκάρπου κατηγόρησε επίσης τον Πρόεδρο ότι δε βρήκε τίποτα να πει χθες για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης εισοδηματικής ανισότητας και των ψηλών ποσοστών φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, ούτε βεβαίως έπεισε ότι όραμα της κυβέρνησης είναι η θεμελίωση βιώσιμης και ισορροπημένης οικονομικής ανάπτυξης.

Δυστυχώς, επισήμανε ο κ Πολυκάρπου, παρά τα όσα δεσμεύεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση, η πραγματικότητα δείχνει ότι έγνοια τους είναι η ανάπτυξη στη βάση ενός μοντέλου που ξαναδημιουργεί φούσκες, αντί η δημιουργία μιας οικονομίας που θα βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο για όλους και θα παρέχει αξιοπρεπείς και ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες προς την κοινωνία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.