ΑΚΕΛ: Ελάχιστη αναγνώριση της προφοράς η απόδοση επιδόματος στους αιχμαλώτους πολέμου

Αιχμάλωτοι στη Λευκωσία

Το ΑΚΕΛ είχε απευθυνθεί από τον περασμένο Απρίλη προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι του πολέμου καθώς και τη θέση μας για την παροχή του συγκεκριμένου επιδόματος τονίζει σε γραπτή Δήλωση του Νίκου Κέττηρου, βουλευτή ΑΚΕΛ, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων για την απόδοση επιδόματος στους αιχμαλώτους πολέμου.

Η ανακοίνωση:

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, την περασμένη Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, για την απόδοση επιδόματος στους αιχμαλώτους πολέμου του 1974 αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους και συνάμα το επιστέγασμα μια πολύμηνης προσπάθειας αρκετών κοινοβουλευτικών κομμάτων.


Το ΑΚΕΛ είχε απευθυνθεί από τον περασμένο Απρίλη προς τον Υπουργό Οικονομικών επισημαίνοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αιχμάλωτοι του πολέμου καθώς και τη θέση μας για την παροχή του συγκεκριμένου επιδόματος.

Το θέμα απασχόλησε και την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων σε σειρά συνεδριάσεων. Η άρνηση από πλευράς της κυβέρνησης, μας οδήγησε να απευθυνθούμε τον περασμένο Σεπτέμβρη στον Υπουργό Οικονομικών, αιτιολογώντας το δίκαιο αίτημα των αιχμαλώτων του πολέμου. Σε επόμενη συνεδρία και συζήτηση του θέματος σημειώσαμε ότι αποτελεί μονόδρομο πλέον για την κυβέρνηση η απόδοση του συγκεκριμένο αιτήματος.

Παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη απόφαση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, εκκρεμεί ακόμη η ανταπόκριση της Κυβέρνησης σε μια σειρά από άλλα δίκαια και λογικά αιτήματα των αναπήρων του 1974 και των αγωνιστών της αντίστασης κατά του πραξικοπήματος. Τα ζητήματα των παθόντων του 1974 θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ολιστικά πλέον και όχι αποσπασματικά.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.