ΑΚΕΛ: Ενέγραψε θέμα στη Βουλή για Φυλακές – «Δεν είναι κράτος εν κράτει»

Αυτεπάγγελτο θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών αναφορικά με την εγκληματικότητα στις Κεντρικές Φυλακές ενέγραψε σήμερα το ΑΚΕΛ.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού, η ενάσκηση κοινοβουλευτικού Ελέγχου κρίθηκε αναγκαιά υπό τις περιστάσεις.


Το ΑΚΕΛ, τόνισε, έκρινε ότι με βάση τη συσσωρευμένη γνώση και πληροφόρηση που υπάρχει για το Σοφρωνιστικό Ίδρυμα απαιτείται Κοινοβουλευτικός Έλεγχος καθώς ένα είναι η ομολογουμένως υπαρκτή βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης εντός των κεντρικών Φυλακών σε σύγκριση με το απότερο παρελθόν και κάτι εντελώς ξεχωριστό να δημιουργείται μια εικόνα ότι οι Φυλακές λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Οι νόμοι της Δημοκρατίας είπε, ισχύουν τόσο εντός, όσο και εκτός των φυλακών και τόνισε ότι θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι, προεξάρχουσας της κυβέρνησης και ειδικότερα της αρμόδιας Υπουργού, του Αρχηγού της Αστυνομίας και της Διεύθυνσης των Φυλακών καθώς αυτά που βλέπουν φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες είναι πολύ ανησυχητικά και οι αρμόδιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.