ΑΚΕΛ: Ενέργεια απαξίωσης και υποτίμησης της πολιτιστικής δημιουργίας η καταστροφή του έργου τέχνης στην Πάφο

Το Πολιτιστικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, τοποθετείται για την καταστροφή του έργου του διάσημου Ιταλού καλλιτέχνη Millo και τη διαφύλαξη και συντήρηση των έργων τέχνης στην Πάφο.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Γραφείου του ΑΚΕΛ:

Η καταστροφή του έργου του διάσημου Ιταλού καλλιτέχνη Millo που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του «Πάφος 2017», είναι μία ακόμη ενέργεια απαξίωσης και υποτίμησης της πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτή τη φορά, η καταστροφή στην Πάφο δεν αφορά αρχαιότητες. Αφορά σύγχρονες δημιουργίες κορυφαίων καλλιτεχνών του κόσμου , όπως είναι η περίπτωση του street artist Millo , έργα του οποίοι κοσμούν πολλές γωνιές του κόσμου, άλλα και άλλα έργα καλλιτεχνών που δυστυχώς είχαν την ίδια τύχη. Επίσης, υπενθυμίζουμε την μετακίνηση-καταστροφή έργων τα οποία ήταν εγκατεστημένα στο Δημόσιο κήπο της Πάφου.

Όλα τα πιο πάνω, φέρνουν στην επιφάνεια τον τρόπο διαχείρισης της επόμενης μέρας της Πάφου ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Δυστυχώς, και σε αυτήν την περίπτωση, δεν εισακούστηκαν οι πολιτιστικοί φορείς της Πάφου οι οποίοι ζητούσαν επιτακτικά την αξιοποίηση της πλούσιας παρακαταθήκης που δημιούργησαν οι συντελεστές του «Οργανισμού Πάφος 2017» , όπως άλλωστε ήταν και οι δεσμεύσεις έναντι των αρμόδιων φορέων της ΕΕ.

Η καταστροφή του έργου του Ιταλού καλλιτέχνη Millo είναι η τραγική κατάληξη της αδυναμίας όλων των αρμοδίων αρχών να διαφυλάξουν και να συνεχίσουν τα έργα που ξεκίνησαν με αφορμή την ανακήρυξη της Πάφου ως Πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Το ΑΚΕΛ, καλεί όλους τους αρμοδίους, έστω και την υστάτη, να ακούσουν τη φωνή των πολιτιστικών φορέων και της κοινωνίας της Πάφου και να ενεργήσουν με ευαισθησία και έγνοια για τον Πολιτισμό, αναβαθμίζοντας την πολιτιστική δραστηριότητα της Πάφου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.