Προμελετημένο έγκλημα χαρακτήρισαν το κλείσιμο του Συνεργατισμού τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ Γ. Λουκαΐδη να υποδεικνύει μάλιστα ότι εκτός από τις ζημιές των 8 δισ. ευρώ έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση ολιγοπωλίου στο τραπεζικό σύστημα, το οποίο ενισχύει τις καταχρηστικές πρακτικές. Από την άλλη πλευρά ο ΔΗΣΥ διά του Ον. Κουλλά χαρακτήρισε ως «δύσκολη αλλά επωφελή» την απόφαση και επικαλέστηκε την αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης και την έξοδο στις διεθνείς αγορές.

Πήρε όμως απάντηση από τον Γ. Λουκαϊδη ο οποίος υπέδειξε ότι «για τον ΔΗΣΥ και τους ολίγους ήταν επιτυχία (το κλείσιμο του Συνεργατισμού) αλλά για τους πολλούς ήταν καταστροφή». Παιχνίδια από Αβ. Νεοφύτου Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβ. Νεοφύτου σε μια απέλπιδα προσπάθεια να εξέλθει από την απομόνωση κατέθεσε προφορική τροπολογία για αυτοδιάλυση της Βουλής και διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές.

Ωστόσο ούτε αυτό πέτυχε, αφού τα κόμματα παρέθεσαν αποσπάσματα από το πόρισμα τα οποία υποδεικνύουν ότι οι ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση. Σημειώνεται ότι κατά την ψηφοφορία τέθηκαν επίσης δύο σχέδια απόφασης (Οικολόγων – Συμμαχίας και ΕΛΑΜ), τα οποία καταψηφίσθηκαν αφού προηγήθηκε η έγκριση του ψηφίσματος αλλά και επειδή η ψήφιση σχεδίου απόφασης θα ήταν αντισυνταγματική.

Μας έχεις Like στο Facebook ;