ΑΚΕΛ: Επιτακτική ανάγκη για άμεσο επανακαθορισμό της στρατηγικής για την οικονομίαΑντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ με επικεφαλής τον Εκπρόσωπο Τύπου και Βουλευτή Στέφανο Στεφάνου, τον Βουλευτή Άντρο Καυκαλιά, τον επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών Χάρη Πολυκάρπου και το μέλος του Γραφείου Οικονομικών Μελετών Έλενα Πίκουλα πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας, στα γραφεία της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Εκ μέρους του Συμβουλίου παρέστησαν στην συνάντηση οι Τάκης Κληρίδης, Πρόεδρος του Συμβουλίου, και τα μέλη Ανδρέας Ασσιώτης και Παύλος Φωτιάδης.

Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους του Συμβουλίου για τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο εκπόνησης της νέας μακροπρόθεσμης στρατηγικής για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου, η οποία αφορούσε την αξιολόγηση του υφιστάμενου μοντέλου ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, και βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη φάση που αφορά τον εντοπισμό υφιστάμενων και την ανάδειξη νέων τομέων που μπορούν να συμβάλουν στο σχεδιασμό ενός νέου βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης.

IMG 20200702 103643 scaled

Από μέρους του ΑΚΕΛ τονίστηκε η επιτακτική ανάγκη για άμεσο επανακαθορισμό της στρατηγικής μας για την οικονομία που να στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, στη σμίκρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, στην αύξησης της παραγωγής και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας, δημιουργώντας συνθήκες για αξιοπρεπή εργασία.

Τονίστηκε επίσης η βούληση του ΑΚΕΛ για συμβολή και συνεργασία στην εκπόνησης την νέας μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Κυπριακή Οικονομίας.