ΑΚΕΛ: Επιβάλλεται να ανακτηθεί η διεθνής αξιοπιστία της Κύπρου

Η Κύπρος μπορεί να γυρίσει σελίδα με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη

 

Στο κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα ο τόπος μας επιβάλλεται να ανακτηθεί η διεθνής αξιοπιστία της χώρας μας και να πεισθεί η διεθνής κοινότητα για επανάληψη των συνομιλιών από κει που έμειναν στο Κραν Μοντανά, στη βάση του πλαισίου Γκουτέρες και του κεκτημένου των συνομιλιών, αναφέρει ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι για να πειστεί η διεθνής κοινότητα επιβάλλεται πρωτίστως συνέπεια από εμάς τους ίδιους σε αυτόν το στόχο. Το ΑΚΕΛ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να τερματιστεί η τουρκική κατοχή και για επανένωση του τόπου και του λαού μας, για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα, έτσι ώστε Ε/κ και Τ/κ να συνδιαχειριστούν το κοινό τους μέλλον. Με επίγνωση του χρέους σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας, αντλώντας ορμή από την ιστορία του, το ΑΚΕΛ θα δώσει όλες τις δυνάμεις του ώστε να φέρει την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου, να ανακοπεί η κατρακύλα του κράτους δικαίου, θεσμών και αξιών και να ανατείλουν καλύτερες μέρες για τον τόπο και το λαό μας, για τις νέες γενιές.

Γιατί η Κύπρος αξίζει, γιατί η Κύπρος μπορεί να γυρίσει σελίδα. Με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη μπορεί.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι το ΑΚΕΛ τιμά την 62η επέτειο της Ανεξαρτησίας και την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ήταν το επιστέγασμα σκληρών και πολύχρονων αγώνων που απάλλαξαν την Κύπρο και το λαό της από την αποικιοκρατία. Η ανεξαρτησία της Κύπρου ήταν ακρωτηριασμένη από επαχθείς όρους που φρόντισαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες -με τη συνεργασία των τότε κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας- να περιλάβουν στις γνωστές Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου. Τονίζεται επίσης ότι η κολοβωμένη ανεξαρτησία ήταν το αποτέλεσμα από τη μια των μεθοδεύσεων της βρετανικής αποικιοκρατίας για να διασφαλιστεί η συνέχιση της παρουσίας τους στο νησί και κατ’ επέκταση του ΝΑΤΟ που ήθελε την Κύπρο προσδεμένη στο άρμα του, για να μπορεί να προωθεί τα άνομα σχέδιά του στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Από την άλλη, η κολοβωμένη ανεξαρτησία ήταν το αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής της κυπριακής Δεξιάς, η οποία δεν επέτρεψε τη δημιουργία ενός ενωμένου μετώπου ολόκληρου του λαού ενάντια στην αποικιοκρατική δύναμη και έμεινε αγκιστρωμένη στις ιδεολογικές αγκυλώσεις της και στις ψευδαισθήσεις της.

Η ανακοίνωση σημειώνει επίσης ότι η Κυπριακή Δημοκρατία απέκτησε πολλούς εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς με κυρίαρχες στην ε/κυπριακή κοινότητα εκείνες που έβλεπαν την ανεξαρτησία ως σκαλοπάτι προς την ένωση και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα, ως σκαλοπάτι για τη διχοτόμηση. Αποκορύφωμα των προβλημάτων και των συνωμοσιών αποτέλεσε το δίδυμο έγκλημα που σχεδιάστηκε από το ΝΑΤΟ και διενεργήθηκε σε βάρος της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974: το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας των Αθηνών και της ΕΟΚΑ Β’ και η βάρβαρη τουρκική εισβολή του Αττίλα, που έφερε την τουρκική κατοχή και την ντε φάκτο διχοτόμηση, οι οποίες και απειλούν το μέλλον της χώρας και του λαού μας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy